Autor: Logistikauudised.ee • 3. mai 2021

Koroona-aasta mõju: ühissõiduki juhi ameti populaarsus on kasvanud

Statistikaameti andmetel sõitis Eestis ühistranspordiga möödunud aastal kokku ligi 145 miljonit reisijat. Võrreldes 2019. aastaga oli sõitjaid 35% vähem. Samal ajal suurenes aga ühissõidukijuhi ameti populaarsus. Ainuüksi Tallinna Linnatransport värbas aasta jooksul 362 uut ühissõidukijuhti, teatas ettevõte.
Tallinnas pole bussijuhtide leidmisega enam nii suurt probleemi kui varem.
Foto: Andras Kralla

ASi Tallinna Linnatransport (TLT) personaliosakonna juhataja Janika Seppor selgitas, et huvi ühissõidukijuhi ameti vastu on viimasel aastal kasvanud. „Kui varasematel aastatel oli tööjõupuudus, siis täna on huvi ameti vastu suurem kui on ametikohti. Täna töötab TLTs enam kui 2000 töötajat– neist 1184 bussijuhti, 145 trammijuhti ja 113 trollijuhti,“ sõnas Seppor.

Logistikauudised.ee toetajad:
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077