Autor: Logistikauudised.ee • 12. aprill 2021

Josing: segadused tarneahelates võivad kaasa tuua inflatsiooni

Püsib mitmeid probleeme, mis võivad nii ettevõtteid raskustesse seada kui tuua kaasa ka inflatsiooni. Ühed sellistest on kasvav segadus globaalsetes tarneahelates ning toorainete hinnatõus, nentis konjunktuuriinstituudi direktor Marje Josing.
MKMis toimunud pressikonverents mille tutvustati 2017. aasta II kvartali konjunktuuri uuringut ning anti ülevaate Eesti majanduse arengusuundadest lähikuudel.
Foto: Andres Haabu

On tekkinud suur ja kasvav probleem seoses segadustega tarneahelates ning sisendkaupade hindadega, rääkis Josing. Tarneprobleemid tulenevad globaalsetest tarneahelatest, probleemid konteineritega, meretranspordiga, transpordi kallinemisega, tõrgetega, mis kaasnevad, kui mõni tehas on kuskil pidanud end koroona tõttu paariks nädalaks sulgema, kirjutab Äripäev.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077