Autor: Kristjan Kurg • 18. märts 2021

Elcogeni juht: raudtee elektrifitseerimine on majanduslik absurd

Elcogeni juhi Enn Õunpuu selja taha jääv hoone lammutatakse ja selle asemele tuleb maailmaski ainulaadne kütuseelementide tehas.
Foto: Andras Kralla
Energeetikafirma Elcogen rajab Tallinna vesinikul põhineva kütuseelementide tootmistehase, mis suurendab ettevõtte käibe 50kordseks. Ettevõtte juhi Enn Õunpuu sõnul on vesinik ilmselge tulevik ning praegu räägitav raudtee elektrifitseerimine majanduslikult ja keskkonna mõttes täielik absurd.

Õunpuu sõnul on kütuseelementide areng praegu sama kaugel, kui olid näiteks päikesepaneelid 15 aastat tagasi. Tehnoloogia on olemas, aga kallis, kuna kasutusmahud on veel väiksed. Siiski ei ole Õunpuu hinnangul praegu ühtegi tehnoloogilist kitsakohta, mis takistaks kütuseelemente laialdaselt kasutusse võtta. Samuti ei vaja tehnoloogia suurtes kogustes kalleid metalle, mis on kitsaskoht näiteks tavaliste akude puhul, kirjutab Äripäev.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077