Autor: Logistikauudised.ee • 16. märts 2021

Inimeste liikumisaktiivsus langes eelmise aasta eriolukorra tasemele

Statistikaamet hakkas koos Telia, Tele2 ja Elisaga tegema anonüümsetele mobiiliandmetele toetuvat liikumisanalüüsi, esimesed tulemused näitavad, et inimeste liikumine on 11. märtsil kehtima hakanud rangemate piirangute tõttu vähenenud ja sarnaneb eelmise aasta eriolukorra aegsega.
Inimeste liikuvuse andmeid saab jälgida kuupäevade ja omavalitsuste lõikes interaktiivselt kaardilt.
Foto: Statistikaamet

Statistikaameti peadirektori asetäitja Andres Kukke sõnul kinnitab analüüs uute piirangute mõju inimeste liikumisele. “Eelmise nädala neljapäeval hakkasid kehtima uued piirangud, mis on vähendanud liikumist võrreldes varasemate nädalatega. Anonüümsetest koondandmetest näeme, et liikumine oli kuni 11. märtsini aktiivsem kui 2020. aasta eriolukorra ajal. Pärast lisapiirangute kehtestamist on liikumisaktiivsus vähenenud eelmise aasta eriolukorra keskmisega samale tasemele. Tavaliselt liiguvad inimesed kõige aktiivsemalt reedeti. Võrdlesime 12. märtsi liikumisi kahe eelneva reedega ja nägime, et pärast lisapiirangute kehtestamist on liikumine vähenenud kõigis maakondades 5–7 protsendipunkti. Kõige aktiivsemalt liigutakse Harju ja Tartu maakonnas,” lisas Kukke.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077