Autor: Allan Rajavee • 1. märts 2021

Eesti veokijuhte ahistav euroreform koperdas roheleppe otsa, aga liipab edasi

Kuigi majandusministeerium lubab lähinädalatel Euroopa liikuvuspaketi vaidlustava ühishagiga liitumise avalduse lähinädalatel valitsusesse saata, leiab Eesti Rahvusvaheliste Autovedajate Assotsiatsiooni (ERAA) tegevjuht Einar Vallbaum, et riik on nad murega üksi jätnud.
Foto: Andras Kralla
Veokijuhte iga kaheksa nädala tagant koduriiki sõitma sundiv Euroopa Liidu direktiiv on Euroopa enda värskete rohe-eesmärkide järgi raiskav, pole aga oodata, et EL kohtusse antud direktiivi ise tagasi võtaks.

Mullu augustis jõustus Euroopa parlamendis heakskiidu saanud liikuvuspakett, mis sunnib muu hulgas Euroopa teedel elatist teenivaid veokijuhte koos sõidukiga naasma koduriiki iga kaheksa nädala tagant ja seda kahjumit teeniva tühja autoga.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077