Autor: Logistikauudised.ee • 14. september 2020

Ööbimisega Läti reisidel on kriips peal

Reede öösel vastu laupäeva kell 00.00 hakkas Lätis seoses Eesti nakkusnäitaja kasvuga kehtima uus kord ning Eestist reisijad peavad Lätti sisenemisel jääma eneseisolatsiooni. Samas on lubatud viibida Lätis transiidi korras kuni 12 tundi ning maski kandes külastada ka poode.
Alko1000 jagas oma facebookis postitust, kus kutsub inimesi üles uusi reegleid tähelepanelikult lugema.
Foto: Alko1000

Ametliku info kohaselt on Läti territooriumile võimalik ilma eneseisolatsiooni nõude täitmiseta siseneda järgmistel juhtudel:

• seoses tööhõivega, kui piiri ületamine on vajalik töö või ameti põhikohustuste teostamiseks ja isikul on tööhõivet kinnitav dokument;

• lapsehoiuteenuse saamiseks või formaalse hariduse omandamiseks statsionaarõppes eelkooli hariduse tasemel (esitades teenuse osutaja või haridusasutuse väljastatud tõendi);

• hariduse omandamiseks statsionaarõppes põhihariduse, keskhariduse ja kõrghariduse tasemel, samuti professionaalse suunitlusega haridusprogrammides kunsti ja kultuuri valdkondades (esitades haridusasutuse väljastatud tõendi);

• saates alaealist õpilast või täiskasvanud erivajadustega õpilast lapsehoidu, lasteaeda, kooli;

• riigi transiidina läbimiseks (Lätis tohib viibida maksimaalselt 12 tundi, ööbida ei tohi);

• sugulaste hooldamiseks või matuste korraldamiseks või matusel osalemiseks;

• arsti määratud tervishoiuteenuse saamiseks Lätis (esitades arsti väljastatud tõendi või saatekirja).

Läti valitsus otsustas võimaldada piiriülese töörände jätkumist ja vaba liikumist Valga-Valka kaksiklinnas. Otsus puudutab Valga ja Valka elanikke tingimusel, et eelneva 14 päeva jooksul on liigutud vaid kaksiklinna omavalitsuste piires.

Ka piirikaubandusega tegelevad ettevõtted toonitavad, et 12 tundi on Lätis lubatud viibida ja pole keelatud külastada ka poode. Ainus tingimus on kanda maski.

Täiendavad piirangud ei puuduta ka kaupade vaba liikumist. Juba varem kehtinud eranditega on võimalik tutvuda SIIN!

Loe lisaks
Lux Express vähendas ajutiselt rahvusvaheliste väljumiste arvu

Kui riiki sisenemisel kasutatakse rahvusvahelise reisijateveo transporti, tuleb täita ankeet kontaktandmetega, täpsustades ka seda, millistes riikides on viibitud viimasel kahel nädalal. Ankeeti jagavad ja koguvad reisiveo korraldajad ise.

Kõrgema riskiga välisriigist saabudes tuleb isikutel Lätis avalikes kohtades kanda näomaski. Valitsus soovitab hoiduda sotsiaalsetest kontaktidest ning töökohustuste täitmisel või teenuste osutamisel järgida määratud ettevaatusabinõusid.

Eneseisolatsioonikohustusega isik võib lahkuda enda viibimiskohast näomaski kasutades enda elukohariiki naasmiseks või viibimiskoha muutmiseks. Enne eneseisolatsioonikohast lahkumist elukohariiki minemiseks või eneseisoleerimise koha muutmist peab isik teavitama Läti politseid (Politsei kontaktid).

Ankeedi reisijateveo transpordi kasutajatele leiab SIIT!

Küsimusi on võimalik esitada: https://www.facebook.com/LatvianEmbassyinEstonia

Eesti valitsus omakorda leevendas eelmisel nädalal Soomest, Lätist ja Leedust riiki saabujatele kehtivaid liikumisvabaduse piiranguid, tõstes nakatumiskordaja määra, millest alates nendest riikidest tulijatele kehtib 14-päevane eneseisolatsioon, 25ni. Leevendus hakkab kehtima tänasest, 14. septembrist.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077