Autor: Logistikauudised.ee • 15. jaanuar 2020

Magnetic MRO hakkas ise lennumehaanikuid välja koolitama

Tallinnas asuvates angaarides kommertslennukitele täishooldusteenuseid pakkuv ettevõte Magnetic MRO avas taas oma lennumehaaniku õppeprogrammi koostöös Eesti Lennuakadeemiaga. Dokumentide vastuvõtt õpipoisi programmi kestab kuni 21. jaanuarini 2020.
Noor lennumehhaanik Kevin Parmas lõpetam kaheaastase õppeprogrammi tänavu jaanuaris.
Foto: Magnetic MRO

„Lennundus on äärmiselt suur ja atraktiivne tööstus. Õpipoisi õpe pakub lisaks haridusele ka suurepärast võimalust samal ajal töötada Baltimaade ühes parimas lennukite hooldusettevõttes ning seda ilma eelneva erialase hariduseta. Pärast 2aastast õpet on kõik teed valla ja juba võimalik iseseisvalt töötada kas Eestis või mujal maailmas,“ sõnas Risto Mäeots, Magnetic MRO tegevjuht.

Kevin Parras on üks kümnest, kes tänavu jaanuaris edukalt lõpetab Magnetic MRO lennumehaaniku õpipoisi kaheaastase programme. Tema sõnul on see õpe kiire viis ennast üles töötada ja teha algus elukestvale karjäärile atraktiivses lennundustööstuses. „Fantastiline võimalus alustada oma teekonda lennunduses ilma erihariduseta,“ toob Parras välja õppe eelise.

„Õhusõiduki hooldustehniku kutseõpe lennuakadeemias annab Eestis ainulaadse võimaluse läbida Euroopa Komisjoni nõuetele vastav tehniku baaskoolitus. Töökohapõhine õpe võimaldab töötamisega samaaegselt omandada kogemust tipptasemel lennutehnilises töökeskkonnas ning taotleda A-kategooria Osa 66 lennundustehnilise töötaja luba, mis on tunnustatud nii Euroopas kui ka rahvusvahelisel tasemel,“ kirjeldas kutseõpet lähemalt Eesti Lennuakadeemia kutseõppe koordinaator Eva Lastik.

Õpipoisi- ehk töökohapõhine õpe on kutseõppe tasemeõppe vorm, kus ettevõttes või asutuses toimuva õppe osakaal on tavapärasest oluliselt suurem ja moodustab vähemalt 2/3 õppe mahust. Õhusõiduki hooldustehniku õppekava on 5. taseme kutseõppe õppekava, mille nominaalkestvus on 2 aastat ja maht 120 EKAP.

Töökohapõhine kaheaastane lennukimehaaniku õpe koos mentoriga ei eelda eelnevat lennukooliharidust, kandideerimiseks piisab vaid lennundus- ja tehnikahuvist.

Lisainfo: https://magneticmro.com/kandideeri/

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077