Autor: Logistikauudised.ee • 12. november 2019

Soome Posti streik võib mõjutada pakkide liikumist uue aastani välja

Seoses Soome postitöötajate streigiga võib esineda viivitusi Soome suunduvate ja Soomest teele pandud kirjade-pakkidega kuni uue aastani väljani, kirjutab eestinen.fi.
Esialgu on streik plaanitud kuni 8. detsembrini.
Foto: eestinen.fi

Soomes eile alanud postitöötajate streik hõlmab ligi 10 000 postitöötajat ja selle tõttu võivad kirjad kohale tulla alles uuel aastal. Postipakke mõjutab streik vähem, aga nende kohale jõudmine võib venida mitu päeva kauemaks.

Streik kestab praeguse seisuga kuu aega, ehk 8. detsembrini. Kuni selle ajani on pärsitud Soomes kõigi postisaadetiste liikumine. Ajakirjade kojukanne ja kirjade edastamine viibib kuu aega. Pakid liiguvad kiiremini, kuna seal on käsitööd vähem, aga ka postipakkide liikumises esineb viivitusi, vahendab Ilta-Sanomat.

Streigi aja sisse jääb ka elektroonikafirmade soodusmüügipäev nn Must Reede 29. novembril. Streik ei tohiks postimüüki siiski oluliselt takistada. Klientidel soovitatakse oma tooted otse poest välja osta.

Loe lisaks
Soome Posti streik avab konkurentidele võimaluse

Postitöötajate streik on suurendanud huvi teiste transpordi- ja kullerteenuste vastu nagu Matkahuolto, DHL, PostNord ja R-kioski Ärräpaketti.

Omniva teatel saavad nende kliendid streigi ajal saadetisi Soome saata, kui kasutada Kuller Euroopa või "Pakk väljastuspunkti" teenust, mida toimetab Soomes Omniva partnerina kohale Matkahuolto.

Erakliendid saavad Kuller Euroopa teenust tellida Omniva e-teeninduse kaudu. Ärikliendid saavad lisaks Kuller Euroopale saata pakke ka Soomes asuvatesse väljastuspunktidesse - selleks tuleb ühendust võtta oma kliendihalduri või äriklienditeenindusega.

Samuti on võimalik Matkahuolto kaudu pakke ka Eestisse saata.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077