Autor: Logistikauudised.ee • 17. oktoober 2019

Regional Jet hakkab endale piloote välja koolitama

Regional Jeti kõneisik Toomas Uibo kinnitas, et Regional Jet on ja jääb Eesti lennufirmaks ja soovib saada osa üha kasvavatest lennumahtudest
Foto: Andres Haabu
Kuna lendurite puudus on globaalne probleem, kuid lennundussektor kasvab hüppeliselt otsustas Eesti lennufirma Regional Jet asutada oma lennukooli ja pakkuda piloodiõpet kõigile huvilistele.

”Kui me vaatame maailma lennunduse tulevikuprognoose, siis on selge, et tegemist on hüppeliselt kasvava tööstusharuga, mis vajab pidevalt haritud spetsialistide järelkasvu,” ütles Regional Jeti pressiesindaja Toomas Uibo.Täpsamalt hakkab Regional Jet pakkuma 18 kuu pikkust liinpiloodi õppeprogrammi, mille läbimisel garanteerib ettevõte töökoha Tallinna baasis.

Lennukooli esimene pakkumine on suunatud Eestis resideeruvatele inimestele, et luua siin uusi töökohti. ”Järgneva paarikümne aasta jooksul lennumahud maailmas tõenäoliselt kahekordistuvad ja Eesti huvi peaks olema sellest kasvust osa saada,” lisas Uibo.

Avalduste vastuvõtt on alanud ja viimane kandideerimise kuupäev on 31. oktoober. Kutsesobivustestid toimuvad selle aasta novembris ja detsembris ning õppetööga tehakse algust järgmise aasta jaanuaris.

Regional Jet käitab täna 19 lennukit ja kasvatab järgmise aasta jooksul oma lennukipargi kolmekümnele masinale. Hetkel opereerib ettevõte CRJ-tüüpi reaktiivlennukitega, ATR-tüüpi turbopropeller lennumasinate ja 2020 aasta alguses alustatakse lennuoperatsioone ka Embraer 195 reaktiivlennukitega.

Uibo toonitas meediaväljaannetele saadetud pressiteates, et Tallinn on ja jääb ka lähitulevikus Eesti lennufirma jaoks kõige suuremaks baasiks, kust opereeritakse 8 kuni 9 lennukit.

Lende teostatakse peamiselt SASi ja LOTi kaubamärkide all.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077