Autor: Logistikauudised.ee • 1. august 2019

Uus nõue tõstab diislikütuse hinda

Järgmise aasta 1. jaanuarist hakkab kütusemüüjatele kehtima nõue, mille kohaselt tuleb CO2 heitekogust vähendada kuus protsenti. Eriti puudutab see diislikütuse hinda, kirjutab tänane Postimees.
Kai Realo sõnul mõjutab järjekordne muudatus kõige enam diislikütuse hinda.
Autor: Andras Kralla

Circle K juht Kai Realo tõdes, et eriti puudutab see diislikütust, mille hind kasvab tuntuavalt ning kütust puudutav piirikaubandus võib lõunanaabritega veelgi aktiviseeruda. „Teadaolevalt ei plaani Läti ja Leedu süsihappegaasi emissiooni piirama hakata, mistõttu kasvab hinnavahe Lätis ja Leedus müüdava diislikütusega juba kuni 22 sendini. See tähendab, et 1000-liitrise kütusepaagiga veoki tankimisel kujuneb hinnavaheks koguni 220 eurot.“

Kütusemüüjaid, kes kuue protsendi nõuet ei täida, ootab ees kuni 400 000 euro suurune trahv ja nõude täitmisest tuleb aru igakuiselt.

Loe pikemalt Postimehest.

TULEKUL

Kütuseturu 7. aastakonverents

Küsimustele, millised on Eesti riigi ja EL plaanid kütusemüügi osas, millised alternatiivid on kütusemüüjatel saastekvootide statistikaga kauplemisel ja autovedajatel alternatiivkütuste kasutamisel, kas riik kavatseb diislikütuse aktsiis langetada jms, otsime vastuseid 10. septembril toimuval Kütuseturu Aastakonverentsil.

Toimub 10. septembril Tallink Spa & Conference Hotellis.

Ettekannetega esinevad: keskkonnaministeeriumi kantsler Meelis Münt, rahandusministeeriumi maksu- ja tollipoliitika asekantsler Dmitri Jegorov, Neste korporatsiooni avalike suhete direktor Ilkka Räsanen, Alexela juhatuse liige Alan Vaht ja mitmed teised.

Soodushind kehtib kuni 18. augustini, programmiga lähemalt tutvuda ja registreerida saab SIIN!

Jaga lugu
Logistikauudised.ee toetajad:
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077