Autorid: Rait Kondor, Logistikauudised.ee • 21. juuni 2019

Airbus soovib IAGlt võimalust võistelda Boeingu vastu

American Airlines'i Airbus A321-231 lennuk lahkumas Bostoni Logani Rahvusvaheliselt Lennuväljalt 12. märtsil 2019. aastal.
Foto: EPA-EFE/CJ GUNTHER
Euroopa lennukitootja Airbus kutsus neljapäeval British Airwaysi emafirmat IAGd andma võimalust teha võistlevat pakkumist Boeingu 737 MAX suurtellimuse vastu, millest IAG teatas teisipäeval, vahendab Reuters.

Airbus teatas Pariisi lennunäitusel küll sellest, et uuele A321 lennuki osas tehti tellimusi ligikaudu 240 lennuki osas, kuid Airbusile ei mahtunud pähe, kuidas IAG sai teha 200 lennuki suuruse tellimuse praegu lennukeelu all olevale Boeing 737 MAXile, nii et Airbusilt pakkumist vastava kategooria lennukile ei küsitud.

Reutersi andmetel nägid tööstusharus osalejad teisipäevast, üle 24 miljardi dollari väärtusesse küündivat Boeingu lennukite tellimust IAG poolt, osaliselt kantud soovist säilitada lennukitootjate vahel konkurents, mis on saanud kannatada pärast kolme kuu pikkust Boeingu ühe populaarse lennukimudeli lendamise keeldu.

Airbusi jaoks tuli selline tellimuse uudis seda üllatavamalt, et enne seda oli Airbus IAGga sõlminud väiksema tellimuskokkuleppe A321XLR lennukite tarnimise osas.

„Me sooviksime võimalust selle äri osas võistelda,“ ütles Airbusi kommertsjuht Christian Scherer ajakirjanikele, kui kommenteeris IAG otsust tellida 200 kitsa kerega lennukit Boeingult. Scherer lisas, et IAG ei olnud ametlikku hanget kitsa kerega lennuki osas teinud.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077