Autor: Logistikauudised.ee • 22. märts 2019

Enim välismaalastest juhte on pärit Ukrainast

Veok Hamburgi sadama lähistel.
Autor: Reuters/Scanpix
Viimase nelja aastaga on väljastpoolt Euroopa Liitu Eestisse legaalselt tööle saabunud autojuhtide hulk kolmekordistunud, selgub Eesti Rahvusvaheliste Autovedajate Assotsiatsioon (ERAA)i andmetest. Enim juhte on päris Ukrainast.

„Juhitunnistuste taotlemine ja väljastamine on viimastel aastatel jõudsalt kasvanud, 2016.aastal andsime välja 225 tunnistust, 2017.aastal 424 tunnistust ja 2018.aastal 666 tunnistust,“ rääkis ERAA juht Ermo Perolainen Postimehele.

Möödunud aasta lõpu seisuga oli Eestis ametlikult juhitunnistusega veoettevõtetes tööl 1046 välismaalast ning kodakondsuse järgi oli jaotus selline, et ukrainlasi oli nende seas 627, valgevenelasi 189 ja Venemaalt pärit juhte 137. Väikeste arvudega on esindatud veel Kasahstan, Usbekistan, Tadžikistan ja teised riigid.

Kusjuures, see kasv puudutab ainult neid juhte, kes tegutsevad veoettevõtetes – numbrile lisanduvad veel takso- ja sõidujagamisettevõtted.

Loe pikemalt Postimehest.

Kuidas palgata juhti piiri tagant ja kuidas on autojuhtide töö Eestis reguleeritud, lahkab põhjalikumalt ka

14. aprillil toimuv Logistikauudiste veebiseminar.

Jaga lugu
Logistikauudised.ee toetajad:
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077