Autor: Logistikauudised.ee • 16. detsember 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eestlasest veokijuhi haagisest leiti 12 iraaklast

Kurikaelte huvi haagistesse pugeda või sealt kaupa varastada, on Euroopas pidevalt kasvanud.
Foto: AFP/Scanpix
Eesti veokijuht Tony kirjeldas Delfile, kuidas teel Hispaaniast Inglismaale sokutati 14. detsembri pärastlõunal tema veosesse 12 illegaalselt riigis viibivat iraaklast.

Tony kirjeldas, et eile kella 14 ajal viibis ta Caeni linna lähedal Prantsusmaal, kui koos paarimehega, kellega kordamööda teel Hispaaniast Suurbritanniasse sõidetakse, peatus tehti. "Olime pool tundi söömas, ju nad siis tulid peale," kirjeldas mees Delfile.

Edasi sõideti veosega Calais'e, kus püüti üle Inglise kanali pääseda, kuid enne avastasid piirivalvurid meeste koormast 12 pagulast, osa neist lapsed. Seejuures veetis illegaalne koorem haagises terve öö, sest enne pääsu üle kanali tuli oodata.

"Mind pandi kolmeks tunniks luku taha, politsei kuulas üle, nagu kellegi oleks maha löönud, aga eks politsei arvas, et me teeme nendega äri," kirjeldas Tony. Ta oli ärritunud, sest samal ajal lasti illegaalid vabaks ning saadeti pagulaslaagrisse, kus nad tulnud olid. Just see, et pärast ülekuulamist lasti pagulased vabaks nelja tuule poole, tekitaski mehes suurima pahameele.

Tony sõnas, et prantsuse politsei sõnul on neil selliseid juhtumeid veokitega palju, sest ebaseaduslikud vahendajad aitavad sisserändajad tasu eest veoste peale. "Plommid olid kinni, mis tähendab, et keegi pidi need 12 tüübi järel kinni panema," selgitas mees.

Loe pikemalt Delfist.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077