Logistikauudised.ee  • 16. detsember 2018
Jaga lugu:

Eestlasest veokijuhi haagisest leiti 12 iraaklast

Kurikaelte huvi haagistesse pugeda või sealt kaupa varastada, on Euroopas pidevalt kasvanud.  Foto: AFP/Scanpix

Eesti veokijuht Tony kirjeldas Delfile, kuidas teel Hispaaniast Inglismaale sokutati 14. detsembri pärastlõunal tema veosesse 12 illegaalselt riigis viibivat iraaklast.

Tony kirjeldas, et eile kella 14 ajal viibis ta Caeni linna lähedal Prantsusmaal, kui koos paarimehega, kellega kordamööda teel Hispaaniast Suurbritanniasse sõidetakse, peatus tehti. "Olime pool tundi söömas, ju nad siis tulid peale," kirjeldas mees Delfile.

Edasi sõideti veosega Calais'e, kus püüti üle Inglise kanali pääseda, kuid enne avastasid piirivalvurid meeste koormast 12 pagulast, osa neist lapsed. Seejuures veetis illegaalne koorem haagises terve öö, sest enne pääsu üle kanali tuli oodata.

"Mind pandi kolmeks tunniks luku taha, politsei kuulas üle, nagu kellegi oleks maha löönud, aga eks politsei arvas, et me teeme nendega äri," kirjeldas Tony. Ta oli ärritunud, sest samal ajal lasti illegaalid vabaks ning saadeti pagulaslaagrisse, kus nad tulnud olid. Just see, et pärast ülekuulamist lasti pagulased vabaks nelja tuule poole, tekitaski mehes suurima pahameele.

Tony sõnas, et prantsuse politsei sõnul on neil selliseid juhtumeid veokitega palju, sest ebaseaduslikud vahendajad aitavad sisserändajad tasu eest veoste peale. "Plommid olid kinni, mis tähendab, et keegi pidi need 12 tüübi järel kinni panema," selgitas mees.

Loe pikemalt Delfist.

Jaga lugu:
LOGISTIKA UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad logistikauudised igal nädalal enda postkasti.

Logistikauudised.ee toetajad:

Enimloetud
Tõnu Tramm
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80tonu@logistikauudised.ee
Roberta Lupp
Roberta LuppLogistikauudised.ee sündmusedTel: 5331 0510roberta.lupp@aripaev.ee
Lilia Roos
Lilia RoosReklaami projektijuhtTel: 585 485 10lilia.roos@aripaev.ee

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt