Autor: Logistikauudised.ee • 17. oktoober 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tallinna Sadama tütar ei jõua töötajatega kokkuleppele

TS Laevade parvlaevad Tiiu ja Piret Tallinna vanasadamas.
Foto: Mihkel Maripuu/Postimees/Scanpix
Suursaarte ja mandrivahelist parvlaevaühendust opereeriv TS Laevad OÜ pöördus riikliku lepitaja poole, kuna alates selle aasta märtsist kestnud läbirääkimised Eesti Meremeeste Sõltumatu Ametiühinguga (EMSA) ei ole viinud kollektiivlepingu sõlmimiseni.

“Oleme ametiühinguga pidanud aktiivselt läbirääkimisi alates selle aasta märtsist ning selle aja jooksul oleme olnud valmis uuendama mitmeid töötingimusi puudutavaid punkte. Kuna EMSA üha uued ja uued läbirääkimiste käigus kerkinud nõudmised ületavad kaugelt meie võimalusi, oleme jõudnud patiseisu,” lausus TS Laevade juht Jaak Kaabel pressiteate vahendusel.

“Katkestasime täna läbirääkimised ja pöördusime riikliku lepitaja poole. Loodame väga, et saavutame lepitaja abiga peatselt mõistliku, mõlemaid osapooli arvestava kokkuleppe.”

TS Laevad on Kaabli sõnul erandlikus seisus võrreldes teiste, näiteks rahvusvahelisi vedusid korraldavate laevandusettevõtetega. „TS Laevad on regionaalne ettevõte ja meie tulu on fikseeritud kaheksa-aastases halduslepingus ning veo kasumimarginaalile on seatud piirid, mida ettevõtte ületada ei tohi. Seetõttu on meil raske tulla kõikidele ametiühingu nõudmistele vastu.“

Pressiteates seisis, et TS Laevad täidab kõiki seadustest ja töölepingutest tulenevaid kohustusi ning kõikidele töötajatele on tagatud kaasaegsed töö- ja olmetingimused. Brutotöötasu algab TS Laevade teatel parvlaevadel Eesti keskmisest palgast.

Kollektiivlepingu läbirääkimisi peetakse Eesti Meremeeste Sõltumatu Ametiühinguga, mis esindab ca 14% ettevõtte töötajatest, seisis pressiteates.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077