Autor: Logistikauudised.ee • 29. august 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eesti Lennuakadeemias alustab tasuta e-kursus

Lennuakadeemia lennusimulaator.
Foto: Postimees/Scanpix
Eesti Lennuakadeemia korraldab taas kuus nädalat kestva ja 11 loengust koosneva tasuta e-kursuse lennundushuvilistele, kust saab ülevaate erinevatest lennumasinate kategooriatest ja nende ajaloost.

Oktoobri keskel (15.oktoober 2018) algab populaarne tasuta ingliskeelne e-kursus "Introduction to Aircraft", kus saavad osaleda kõik lennundushuvilised. Kursusele registreerumine on avatud kuni 10. oktoobrini.

E-kursus on pühendatud õhusõidukite tutvustamisele. Kursuse vältel saab ülevaate erinevatest lennumasinate kategooriatest ja nende ajaloost. Teemad varieeruvad kuumaõhupallidest rakettmootoriga õhusõidukiteni ning tsiviillennukitest militaarkasutusega lennumasinateni.

Kursus on ingliskeelne ning kestab kuus nädalat (15.10.2018 kuni 25.11.2018). Kursus toimub lennuakadeemia Moodle'i keskkonnas ja koosneb 11 loengust. Lisaks videoloengutele on osalejale abiks lühikokkuvõtted. Iga loengu lõpus tuleb läbida ka 10 küsimusest koosnev test. Kõik kursuse edukalt läbinud saavad tunnistuse.

Kursust viib läbi Eesti Lennuakadeemia aerodünaamika lektor Jaan Susi.

E-kursus "Introduction to Aircraft" toimub juba teist korda. 2018. aasta kevadel registreerus samale kursusele 144 lennundushuvilist.

5,42 avaldust ühele õppekohale

Statsionaarset õppetööd alustab septembrist Lennuakadeemias 62 õppurit, kes läbisid Eesti kõrgkoolide ühe tihedaima konkursi. Ühele õppekohale kandideeris keskmiselt 5,42 noort, menukaimaks erialaks oli lennuliiklusteenindus, kuhu laekus 12,67 avaldust ühele kohale. See oli ka Eesti kõrgkoolide üks kõige tihedaimaid konkursse.

Lennujuhtimise kõrval oli suur huvi ka teiste õppekavade vastu, sest avalduste hulk suurenes nii õhusõiduki juhtimise, lennundustehnika kui ka lennundusettevõtte käitamise õppekavadele. Lennunduse erialadele laekus juunis 2018 pea 300 avaldust 241 kandidaadi poolt, avalduste arv kasvas 2017. aastaga võrreldes 20%.

62 uut õppurit jagunevad lennuakadeemia õppekavade põhjal järgmiselt:

lennuliiklusteenindus - 6 õppurit;

õhusõiduki juhtimine - 10 õppurit;

lennundusettevõtte käitamine - 16 õppurit;

lennundustehnika - 30 õppurit.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077