Autor: Logistikauudised.ee • 13. oktoober 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kakskümmend aastat laevaliiklust Paldiski-Kapellskär liinil

Regal Star
Autor: Tallink
Täpselt kakskümmend aastat tagasi, 13. oktoobril 1997, avati Paldiski Lõunasadamast teine laevaliin Eestist Rootsi.

Liinil Paldiski-Kapellskär hakkas Tallinki (siis laevafirma Hansatee Grupp) opereerimisel Bahama lipu all sõitma ro-pax tüüpi parvlaev „Marine Evangeline“. Esialgselt renditud laev osteti aasta pärast ning laev jätkas reise juba Eesti lipu all ning uue nimega „Kapella“.

 

Valmimisaasta: 1999; renoveeritud: 2004

Kogupikkus: 156.6 m

Laius: 23.8 m

Mootorid: 2 x 4,350 kW

Kiirus: 15,5 sõlme

Jääklass: 1 A

Tekke: 9

Reisijaid mahutab: 80

Reisijate kajuteid: 38

Liinimeetreid: 2087 lm

20 aastaga on Paldiski Lõunasadamast Kapellskäri reisinud üle miljoni inimese ja veetud ligi 580 tuhat sõidukit. Laevaliini on nende aastate jooksul opereerinud Tallink, Hansatee ja Baltic Scandinavian Lines.

Laevaliin Paldiski-Kapellskär on lühim Eesti ja Rootsi vaheline laevaliin, mida kasutatakse peamiselt veeremlasti vedamiseks. Liin Paldiski Lõunasadamast Kapellskäri võimaldab ööpäeva jooksul teha edasi-tagasi reisi. Hetkel toimub Paldiski Lõunasadamast Kappelskäri nädalas neli reisi Tallinki laevaga Regal Star.

Jaga lugu
Logistikauudised.ee toetajad:
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077