Autor: Logistikauudised.ee • 21. august 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Alexela avab Võrus LNG-CNG tankla

Autor: Meeli Küttim
Võru linnas asuv tankla on aasta jooksul läbinud põhjaliku uuenduskuuri, olles esimene tankla Baltikumis, kus on lisaks tavapärastele kütustele ka LPG ja CNG autokütus, teatas Alexela.

Alexela Oil juhatuse esimehe Ain Kuusiku sõnul investeeris ettevõte Võru tanklasse pea 0,8 miljonit eurot. „Lisaks uuele CNG tanklale rajasime Võrru ka LPG tankla ning renoveerisime täielikult tankla poe,“ kirjeldas Ain Kuusik. Tema sõnul on Võru tankla Alexela moodsaim tankla ning CNG-tanklana on Alexela Võru tankla nüüd oluline sõlmpunkt Baltikumi magistraalteedel.

CNG-tankla rajamist toetas riik läbi Keskkonnainvesteeringute Keskuse 130 050 euroga. Toetusraha eraldati Euroopa Liidu Ühtekuuluvusfondist. „Taastuvatel energiaallikatel põhinevad transpordikütused on hetkel Eestis pigem ebatavaline nähtus. Tanklate rajamise toetusprogramm on esimene osa suuremast tegevuskavast, et suurendada taastuvenergia osa ka transpordisektoris,“ ütles KIKi juhataja Veiko Kaufmann.

Tankla pidulik avamine toimub teisipäeval, 22. augustil kell 13:00 Kose tee 6 aadressil. Sündmusele on tulemas ka Võrumaa maavanem, Võru linnapea ning sündmusel esineb Võru meeskoor. Külla tulnud linnarahvale pakutakse head-paremat ning toimuvad mitmed loosid.

Jaga lugu
Logistikauudised.ee toetajad:
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077