Autor: Heija-Liis Ristikivi • 7. märts 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Vene droonitootja lendav mootorrattas tõusis õhku koos juhiga - vaata videot!

Scorpion-3 õhkutõusul
Foto: Hoverbike
Venemaa droonifirma Hoversurf esitles veebruari lõpus uusimat prototüüpi mehitatud hõljukist Scorpion-3: üheistmelisest elektrimootoriga lendavast mootorrattast, kirjutab AeroTime.

Scorpion-3 põhineb kõrgtehnoloogilisel nelja tiivikuga droonil ja seda liigutab elektrimootor. Selles on ühendatud mootorrattaiste ja droonitehnoloogia ning kokku on saadud väle, ent samas stabiilne lennumasin, mis tootjate sõnul sobib nii amatööridele kui proffidele.

Lendava ratta platvorm on loodud töötama äärmuslikes tingimustes ning spetsiaalselt rattale mugandatud tarkvara saab juhtida nii käsitsi kui ka automaatselt.

Hoversurf selgitas, et Scorpioni kujundus on saanud inspiratsiooni sportmootorrataste raamidest ning see surfab läbi õhu, muutes kõrgust ja suunda. Lendava mootorratta lennukiirus ja -kõrgus on tootja sõnul piiratud, et tagada ohutus.

Video: Hoversurf

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077