Autor: Logistikauudised.ee • 22. august 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Hiina kõrval kasvab e-kaubanduse pakivedu Eestisse ka Euroopast

Eestisse tuleb Hiina e-poodide kõrval üha rohkem kaupa ka Saksamaa veebiäridest.
Foto: EPA
Kuigi Hiinast tellitud saadetiste hulk on üle kahe korra suurem kui kõigist teistest riikidest tulevate saadetiste hulk kokku, siis viimasel ajal on ka Euroopa e-poodide kaubamahud tugevalt kasvama hakanud, teatas Omniva.

Omniva pakiäri juhi Sten Argose sõnul on jätkuvalt kõige populaarsemad riigid, kust e-poodidest tellitakse Hiina, Suurbritannia, USA ja Saksamaa, kuid just viimaste puhul on käesoleva aastaga näha märkimisväärset kasvutrendi. 

Võrreldes eelmise aasta sama perioodiga on 2016. aasta esimeses pooles enim kasvanud saadetiste tellimine Saksamaalt, kust kaubamahud on kasvanud 32%. Populaarsuse on tinginud suuresti, et Ühendkuningriikide ja USA Amazon’i kõrval on kasvanud ostlemine just Amazon.de’st. Püsivalt populaarsed on ka erinevate riikide eBay keskkondadest ostmine. Lisaks neile saab populaarsete e-poodidena veel välja tuua asos.com, sportsdirect.com, houseoffraser.com.

„Hiina e-poed, eesotsas AliExpressiga, on kahtlemata jätkuvalt atraktiivsed oma ülisoodsate toodete ja tasuta tarnega, kuid üha rohkem tõuseb teadlike ostlejate hulk, kes tahavad olla kindlad välismaisest e-post tellitud kauba kvaliteedis,“ selgitas Argos värskete trendide tagamaid. 

Üha rohkem otsivad ja leiavad ostjad aga ka e-poode, kus on esindatud spetsiifilisete hobidega seotud kaubad või konkreetne eelistatud kaubamärk. „Väga tihti tellitakse ka selliseid tooteid ja kaubamärke, mis Eestis veel kättesaadavad pole,“ rääkis Argos. “Levinuimate näidetena võib siin nimetada erinevaid raamatuid, elektroonika komponente, kosmeetika kaubamärke, lasteriideid, rõivabrände ning kõikvõimalikku fännikaupa alates jalgpallisärkidest lõpetades koomiksifrantsiisidega, mis Eesti poelettidele ei jõua,” lisas ta.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077