Autor: Logistikauudised.ee • 23. mai 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Lux Express: uus ühistranspordiseadus tõstis bussireisijate arvu

Hannes Saarpuu rõõmustab, et uus ühistranspordiseadus võimaldas Lux Expressis
Foto: Andras Kralla
Lux Expressi juhause esimehe Hannes Saarpuu väitel on uus ühistranspordiseadus kasvatanud oluliselt bussireisijate arvu, kuna võimaldas bussiettevõtetel korrastada sõidugraafikuid ja lisada linnadevahelistele marsruutidele uusi väljumisi.

Lux Expressi põhiliinidel kasvas reisijate arv kolme kuuga keskmiselt 21 protsenti.Alates veebruarist kui hakkasid kehtima uued sõidugraafikud kuni aprilli lõpuni kasvas reisijate arv võrreldes eelmise aasta sama perioodiga Tallinn-Tartu liinil 17% ja Tallinn-Pärnu liinil 33%. Saarpuu sõnul tegid uued väljumised koos korrastatud sõidugraafikutega bussireisid inimeste jaoks atraktiivsemaks ning reisijate arvud kasvasid kõikidel ettevõtte põhiliinidel. “Reisijate mahu niivõrd kiire ja oluline suurenemine näitab, et nõudlus kvaliteetse linnadevahelise bussitranspordi järele on olemas ja järjest kasvamas,” sõnas Saarpuu. Bussiettevõtte juhi sõnul muutub linnadevahelise bussiveo turg järjest suuremaks ning järjest enam pakuvad bussid konkurentsi eelkõige autosõidule.

Saarpuu sõnul mõjus uute väljumiste lisandumine, sõidugraafikute korrastamine ja bussituru avamine reisijate numbritele küll positiivselt, kuid jätkuvaks takistuseks on liinilubade väljastamise juhend, mis ütleb, et parem bussiliin on selline, mis teeb marsruudil rohkem peatusi. „Näiteks Tallinna-Tartu liinil asub 98 protsenti potentsiaalsetest teenuse kasutajatest Tallinnas või Tartus. Rääkides teenuse kättesaadavusest, proovitakse leida kunstlikke lahendusi kahe protsendi võimalike reisijate jaoks, unustades samas ära kõik teised ja nende vajadused,“ rääkis Saarpuu.

Saarpuu avaldas lootust, et liinilubade komisjon võtab bussiettevõtte ettepanekud kuulda ning liinilubade väljastamise juhend täiendatakse selliselt, et ka ekspressliinidega vedajatel oleks võimalik liiniluba saada.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077