13. november 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Vaata Ajujahi TOP 100 hulka jõudnud transpordiideid

Eelmise äriideede konkursi võitis transpordiga seotud idee: nutitelefonil põhinev ühistranspordi piletisüsteem Jiffi
Foto: Jiffi
Äriideede konkursil Ajujaht selgusid 104 parimat äriideed, millede hulgas oli ka 12 transpordi ja inimeste liikumisega seotud ideed.

Järgmisse vooru pääsejad, ehk 30 parimat valitakse välja TOP100 pitch’i käigus, mis toimub 28.-29. novembril.

Transpordi ja inimeste liikumisega seotud äriideed (ideede kirjeldused antud osalejate endi poolt):

Lunchbox

Lunchbox toob kvaliteetse toidu kliendile kätte kiiremini kui varem. Äpp viib kokku toidu pakkujad ning kullerid - nõnda muutub toidu tellimise protsess poole kiiremaks ning toit saabub kliendi lauale värskemana.

Wisemile ASWisemile on nutirakendus mille abil loome sotsiaalset transpordi võrgustikku. Inimeselt inimesele transport reisijate ja pakkide veoks.

CarDrop

Tähtajatu uudne autoüür. Üks tasu kuid piiramatult autosid, mille hulgast valida ja vahetada. Kasvõi iga nädal. Lihtne sõlmida, lihtne lõpetada. Ei mingit finantskohustust panga ees. Ei mingit vara bilansis. Auto saamine on lihtne, vabanemine ei ole - CarDrop muudab seda ning nii ka maailma.

Hopp

Kõige lihtsamalt öeldes on Hopp mobiilirakendus, mis ühendab sind juhtidega, kellel on autos vabu kohti. Autojuht postitab sõidu Hoppi. Sõitja valib omale sõidu hinna või väljumisaja järgi ning paneb ennast sõidule kirja. Juht kinnitab sõitja. Sihtkohta jõudes maksab sõitja juhile kokkulepitud tasu

Need2Park

Need2Park on tarkvara mis on sobilik parkimisplatsi omanikele ja halduritele. See lahendus aitab parkimisplatsi omanikel ja halduritel mugavalt hallata parkimisplatsi ja jagada infot parkijatega. Läbi infovahetuse saab parkija teada hinna ja vabade kohtade olemasolust enne parkima asumist.

Testiauto

Autoomanik testib oma sõiduauto iseseisvalt (istudes autos) näiteks tankla juures. Juhendab arvuti. Testi pikkus on 5 minutit.Testida saab: pidurid, amordid, rehvid, tuled, ohtlikud lõtkud sõlmedel ja laagritel. Maksumus on 5 eurot. Test on täisautomaatne. Midagi sarnast maailmas veel ei ole.

Tripmatch

Kas sul on sõber või pereliige, kes elab välismaal? Kas sa tahaksid temaga kokku saada ja koos reisile minna? Tripmatch otsib kiiresti välja kohad, mis sinu ja tema kodulinnade vahel asuvad ning kuhu teil mõlemal kõige soodsam reisida oleks! Sealsamas saad kohe ka lennupiletid ära broneerida!

TrashTime

Muudame prügiveo vajaduspõhiseks, säästes sellega keskkonda, aega ja raha.

Marina Ahoy

Marina Ahoy on jahisadamatele mõeldud teenuste halduse ja turunduse platvorm (SaaS - Software as a Service). Tarkvara võimaldab meremeestel kasutada reaalajas väikesadamate teenuseid ning osapooltel mugavalt arveldada.

ReStockly

Tegu on rakendusega, mis seob omavahel toitlustuskohti ja hulgimüüjaid. Kuna kauba tellimine on aeganõudev ja millel võivad olla lisakulutused, siis meie idee teeb suhtluse nende vahel väga lihtsaks ja kiireks. Kõigest sisesta oma mobiili või tahvlisse mida soovid tellida ja vajuta "saada" nuppu!

Logify

Logify on automaatne sõidupäevik Android ja iPhone nutitelefonides. Telefon registreerib automaatselt kõik tehtud sõidud ning laeb need automaatselt aruannete koostamiseks pilveteenusesse.

SafeBox travelSafeBox pakub selle kasutajatele teenust reisidokumentide turvaliseks hoidmiseks internetikeskkonnas ning välisriikides reisides ootamatute hädaolukordadega toime tulekuks professionaalset ning kiiret abi.

Autor: Tanel Raig, logistikauudised.ee toimetaja

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077