Autor: Tanel Raig • 6. oktoober 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Transiidikeskuses viiendik konteinereid vähem

Transiidikeskuse ASi Muuga konteinerterminali konteinerkäive vähenes tänavu 9 kuuga 20% võrra. Ettevõte on leidmas aga uusi kaubavooge.

Transiidikeskus on 9 kuuga käidelnud 157 385 TEUd. Konteinerites veetava kaubakoguse tonnaaž on vähenenud eelmise aastaga võrreldes 12,9%. Transiidikeskuse üldkaubaterminal käitles 9 kuuga 356 617 tonni tüki- ja puistekaupu, mis on 26,8 % enam kui möödunud aasta samal perioodil. Terminalide kogukaubakäive oli 1 980 619 tonni, mis on 7,7% vähem kui möödunud aasta samal perioodil.

Transiidikeskuse AS juhatuse esimehe Erik Laidvee sõnul on jätkuva languse peamiseks põhjuseks Euroopa Liidu ja Venemaa vastastikused majandussanktsioonid. “Geopoliitilisest olukorrast põhjustatud majandussõda on vähendanud konteinerite käivet enamuses Läänemere sadamates 20-30%. Võitleme konkurentsadamatega iga konteineri ja tonni pärast. Oleme vähenenud kaubakäibe kontekstis vähendanud ka töötajate koormust, aga mitte palku. Fontese palgauuring näitab, et meie ettevõtte sadamatööliste sissetulek on tugevalt üle sektori keskmise,“ ütles Laidvee.

Ta lisas, et vaatamata Euroopa Liidu ja Venemaa majandussuhete madalseisule on ettevõte pingutused uute kaubavoogude saamiseks hakanud vilja kandma. “Oleme pööranud rohkem tähelepanu Eesti eksportkaupade konteineriseerimisele. Meil on käsil mitmed uued projektid, mis on seotud nii vilja kui ka teiste puistainete ning tükikauba laadimiseks konteineritesse, mille teostamiseks teeme ka jätkuvalt suuri investeeringuid ning soetame uusi tehnoloogilisi laadimisseadmeid,“ kinnitas Laidvee.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077