Autorid: aripaev.ee reklaamtekst, Allikas: www.aripaev.ee • 23. oktoober 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Vnukovo lennuväljal lendavad pead

Moskva Vnukovo lennujaama peadirektor ja tema asetäitja panid pärast Totali presidendi surmaga lõppenud lennukatastroofi ameti maha.

"Tundes endal Vnukovol toimunu pärast vastutust, andsid peadirektor Andrei Djakov ja tema asetäitja Sergei Solntsev lahkumisavalduse, mille valitsus ka rahuldas," teatas lennujaama pressiteenistus täna.

Pärast õnnetust on ametist juba vabastatud lennujaama vahetuseülem, ekspluatatsiooniosakonna juht ning juhtiv insener.

Lennukatastroofi uurimise asjus on kahtlusalustena kinni peetud ja üle kuulatud lennuteenistuse juhtiv insener, lennujuht, kaks dispetšerit ning katastroofi ajal õhuliikluse eest vastutanud isik. Samuti vahistati lumekoristusmasinaga rajal olnud ja katastroofi põhjustanud autojuht, kellel esialgsetel andmetel kahtlustati alkoholijoovet.

Eralennuk Dassault Falcon sattus 20. oktoobri südaööl Vnukovo lennuväljalt startides õnnetusse, kui põrkus rajal olnud lumekoristusmasinaga. Kokkupõrke tagajärjel lennuk süttis ning hukkusid kõik neli pardal olnud inimest, kelle seas oli naftakompanii Total president Christophe de Margerie.

Venemaa algatas uurimise seoses lennuvahendi ohutus- ja kasutusreeglite rikkumisega, Prantsusmaal käsitleb uurimine juhtunut kui tahtmatut tapmist.

Ühe peaversioonina on uurimise all dispetšerite ja sahajuhi eksimus. Esialgsetel andmetel oli viimane tööl olles ka alkoholijoobes, mis tema advokaadi kinnitusel aga ei vasta tõele. Samuti kontrollitakse raskete ilmaolude ja piloodi võimalike juhtimisvigade versiooni.

Autor: aripaev. ee

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077