Autor: Raido Neemre • 13. veebruar 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eralennukite tootjad vaatavad Aasia asemel USA poole

Kuigi Aasias on majanduskasvu periood, siis eralennukite tootjad vaatavad suurte tellimuste ootuses pigem USA poole, kuna maailma suurim majandus on taas tõusuteel.

“Peamine tegur, mis kasvatab eralennukitesse investeerimist on ärimeeste kindlustunne nende äri edenemise osas ning majanduse stabiilsus,” sõnas Brasiilia lennukitootja Embraer asepresident Jose Eduardo Costas.

USA, kus elab kõige suurem populatsioon jõukaid inimesi, on eralennukite suurim turg. Keskmiselt kaks kolmandikku maailma 20 000 era ärilennukist on registreeritud USAs, vahendab Embraer.

Lähiaastatel jääb olukord suure tõenäosusega samaks, ennustab Costas. Ta ennustab, et 50% eralennukeid ostetakse järgmise 10 aasta jooksul just USAs, 20% eralennukitest aga Aasias. Uusi lennukeid loodetakse selles ajavahemikus toota 9250 ning nende kogumaksumus on 250 miljardit dollarit.

Ka Bombardieri asepresident Nilesh Pattanayak jagas sama arvamust.

“See saab olema USA jaoks fenomenaalne aasta. Nõudlus on taastumas, kuna majandus on paranemas. Samuti ei tasu unustada, et USA turg on küpsem kui kuskil mujal.”

Ekspertide sõnul on Aasia ja Lääne vaadetele eralennukite osas suur erinevus, mis ühtlasi seletab ka suurt vahet turgude mahtudes.

Küpsetel turgudel nagu USA, nähakse eralennukit kui vahendit, mis toob ärimeeste ellu paindlikkust. Aasias aga nähakse eralennukeid siiani jõukuse sümbolina.

Teine aspekt on see, et USAs on eralennukite infrastruktuur palju enam arenenud kui Aasias.

Hoolimata neist kitsaskohtadest keskenduvad eralennukitootjad üha enam Aasia-Vaikse ookeani regioonile, kus on veel palju kasvupotentsiaali.

 

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077