Autor: Ave Lepik • 28. november 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Estonian Air lõpetab võla tõttu lepingu Air Lituanicaga

Estonian Air andis lennufirmale Air Lituanica teada, et lõpetab tänasest nende lendude teenindamise ja kommertsteenuseid puudutava koostöölepingu.

„Air Lituanica pole mitmel korral ja püsivalt suutnud õigel ajal täita oma lepingulisi maksekohustusi Estonian Airi ees,“ selgitas Estonian Airi juhatuse esimees Jan Palmér.

Vaatamata läbirääkimistele ja Estonian Airi tehtud kompromissettepanekutele jätkab Air Lituanica lepingu rikkumist, teatas Estonian Air täna. 

Jan Palméri kinnitusel oli lepingu lõpetamise otsus väga raske, ent vajalik ja vältimatu. „Estonian Air ei saa jätkata Air Lituanica tegevuse toetamist väljaspool lepingulisi tingimisi,“ ütles Palmér. „Meie esmaülesanne on klientide teenindamine ja seepärast teeme kõik, et nende ees oma kohustusi täita.“

Esialgsete plaanide kohaselt jätkab Estonian Air Vilniuse-Amsterdami liinil praeguse lennugraafiku alusel. Otsus Vilniuse-Berliini lendude jätkumise osas tehakse teatavaks selle töönädala jooksul.

Air Lituanica väljastatud piletiga (piletid numbriga 431-XXXXXXXXX) reisijaid aktsepteeritakse Estonian Airi lendudel ainult 28. ja 29. novembril. Alates 30. novembrist aktsepteeritakse Estonian Airi lendudel ainult Estonian Airi piletitega (numbritega 960-XXXXXXXXX) ja partnerfirmade, nagu KLM, Delta, Hahn Air jt., piletitega reisijaid.

Lendude teenindamist puudutava koostöölepingu alusel, mis lõpetati 27. novembril,  teenindas Estonian Air ühe 76-kohalise Embraer 170  lennukiga Air Lituanica lende Vilniuse-Amsterdami ja Vilniuse-Berliini liinil. Koostööleping kehtis 2015. aasta lõpuni.

Jaga lugu
Logistikauudised.ee toetajad:
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077