Autor: Raigo Neudorf • 13. juuni 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eesti Energia soetas uued päästeautod

Eesti Energia sõlmis lepingu kahe uue päästeauto hankimiseks Ida-Virumaale, uued päästemasinad hakkavad tagama Auveres asuva Eesti elektrijaama ja Enefit õlitehaste ohutust.

Ettevõtte teatel tõstavad uued päästeautod Eesti Energia päästekomando võimekust kriisiolukordades reageerimiseks. Uued päästeautod saabuvad Ida-Virumaale septembris.

Eesti Energia turvateenuse osakonna juhataja Martti Mihkelsoni sõnul jõuab lähima riikliku päästekomando abi ettevõteteni umbes poole tunniga ning suurema vahukoguse saamiseks võib kuluda tunde. Elutähtsa teenuse osutajana peab Eesti Energia tagama päästevõimekuse Eesti elektrijaama vahetus läheduses.„Oma päästjate ja tehnika omamine võimaldab meil sündmuskohale jõuda minutitega. Uued tänapäevased päästeautod aitavad ohuolukordadele kiiremini ja efektiivsemalt reageerida ning kustutada tuld või osutada muud päästeabi kuni riigi lisajõudude saabumiseni,“ selgitas Mihkelson.Eesti Energia päästekomando on ööpäevaringselt valmis reageerima kuueliikmelise meeskonnaga.„Kõik väljakutsed elektrijaama ja õlitehasesse on kõrgendatud riskiastmega. Tulekahjude kustutustaktika rakendamisel, suitsusukeldumisel jt päästetöödel tuleb järgida erinorme, mis seavad meie päästetöötajate erialasele ettevalmistusele ja kasutatavale tehnikale väga kõrged nõuded,“ selgitas Mihkelson.Näiteks peavad Eesti Energia päästjad vastama riigi päästjatega samadele nõuetele ning päästeüksuse vahtkonna vanemad vastama päästetööde juhi kutseoskusnõuetele, mida tuleb omandada Sisekaitseakadeemia päästekoolis.Uued päästeautod ehitatakse tuntud päästetehnika tootja WISS poolt, kelle tarnitud on ka suur osa Eesti riigi päästeautodest. Universaalpäästeauto baseerub Renault Midlumil ning paakpäästeauto aluseks on Scania P400. Autod päästetehnika ja varustus koostatakse lähtuvalt Eesti elektrijaama ja Õlitööstuse vajadustest. Uued päästeautod tarnib Eesti Energia tellimusel Total Eesti OÜ.Täna on operatiivsõitudeks valmis ZIL põhiauto ja URAL tüüpi paakauto, mille vanus küünib juba 30 aastani.Eesti Energia Narva Elektrijaamade koosseisu kuuluv Eesti elektrijaam on tähtis strateegiline objekt ja elutähtsa teenuse osutaja, kus päästetöö ja tuleohutuse tagamine on elektritootmise lahutamatu osa. Eesti Energia Õlitööstus valmistab põlevkivist vedelkütuseid.

 

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077