Autor: Raigo Neudorf • 13. juuni 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ain Kuusik: vedelgaas on tulevikukütus

Alexela Oil avab täna Jüris uue LPG-automaattankla, mis on äsja autogaasi tanklate turule sisenenud ja jõuliselt laieneva Alexela jaoks juba viies gaasitankla.

Alexela Oili tegevjuhi Ain Kuusiku sõnul on vedelgaas vaieldamatult keskkonnasäästlikuim kütuseliik ning autogaasi tankimisvõimalusi tekib järjest juurde.

„Meie plaan on välja arendada tervet Eestit kattev LPG-tanklate võrgustik. Oleme kindlad, et vedelgaas on tulevikukütus ning jõuline laienemine on strateegiliselt õige otsus,“ lausus Kuusik. „Jüri on sealjuures kindlasti strateegiliselt mugav ja hea asukohaga tankla, mis jääb liiklussõlme keskele.“Alexelas müüdav LPG on kontrollitud, kvaliteetne  ja stabiilne. Gaas tarnitakse otse tootjatelt raudteevagunitega, mis tagab kõrge ja ühtlase gaasikvaliteedi. Kuusik märkis, et vedelgaas on ökonoomne ja ökoloogiline.„See tähendab, et mootori töökindlus on garanteeritud. Vedelgaasiga sõitmine tagab mootori puhtama töö, mille tulemusena mootori liikuvad osad kuluvad vähem, sest vedelgaas põleb täielikult ja ei teki jääkaineid, mis tavakütuse puhul ladestuvad mootori karterisse,“ lisas Kuusik.Alexela rajab gaasitanklaid koostöös Reola Gaasiga, kes pakub gaasiseadmeid ja nende paigaldust. 

Logistikauudised.ee toetajad:
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077