Autor: Logistikauudised.ee • 29. mai 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Pihu: Eesti veonduses liigub liiga vähe raha

Äripäeva Logistika kuukiri esitas kolm küsimust Eesti transpordiettevõtete juhtidele, kes valiti Rahvusvahelise Maanteetranspordi Liidu (IRU) 70 Euroopa parima juhi hulka. AS Auto Võru juht Tõnis-Koit Pihu ütles, et väikese nõudluse ja madalate hindade tõttu liigub Eesti veonduses väga vähe raha.

Millega teie arvates teenisite teie/teie firma ära valimise 70 parima transpordifirma juhi ehk Top Road Transport Manager hulka?OÜ Võru Trans on tegutsenud rahvusvaheliste autovedude turul 20 aastat. Meie äriidee on veod Euroopa–Venemaa ja Eesti–Venemaa suunal. Neid vedusid oleme teinud hästi ja probleemideta. Seda kindlasti tänu heale ja stabiilsele meeskonnale ning väärt koostööpartneritele.

Kas kuue Eesti transpordifirma juhi tunnustamine on hinnang Eesti maanteetranspordi heale tasemele?

Arvan, et see on tänu ERAA heale mainele.

Milles näete Eesti veonduse hetkeprobleeme?

Eesti veonduses liigub väga vähe raha. Hinnad on madalad, tühisõitude osakaal suur, kuna puudub intensiivselt toimiv majandus. Üldse on vedude nõudlus väike.

Jaga lugu
Logistikauudised.ee toetajad:
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077