Autor: Ave Lepik • 22. mai 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Elektriauto kasutajad oma sõidukiga rahul

Elektriauto kasutajatest on oma sõidukiga rahul või väga rahul 73%, selgub hiljutisest uuringust. 

Sealjuures oli eraisikutest autoomanike rahulolu määr ülikõrge (97%), kinnitab Faktum-Ariko tänavu aprillis elektriauto kasutajate seas läbi viidud uuring.

Elektromobiilsuse programmi (ELMO) juhi Jarmo Tuisu sõnul näitavad uuringu tulemused, et elektriautod on hästi vastu võetud. „Ümber võib lükata müüdi, et elektriauto ei sobi Eestis kasutamiseks ning piiratud sõiduulatus mõjutab inimeste liikumisvabadust. Samas toob uuring välja ka elektriautodega seotud probleemid, millest osad on psühholoogilised ja teised tehnilised,“ mainis Tuisk.

Naised ja mehed tajuvad elektriautode elektriauto sõiduulatust erinevalt. 43% elektriautot kasutavatest meestest hindab elektriauto sõiduulatuseks ühe laadimisega 90 kuni 120 kilomeetrit. Sama pikka läbisõitu usub aga vaid veerand ehk 27% naistest.

93% uuringule vastanud sotsiaaltöötajatest ja riigiametnikest leidis, et elektriauto aitab neil teha igapäevatööd.

Siiski toodi uuringus välja ka puudusi, millest olulisim on väike kilometraaž ühe laadimisega. Piiratud sõiduulatust tajutakse probleemina eelkõige maapiirkondades ja väiksemates asulates.  

Uuringule vastanud sotsiaaltöötajatest kasutab enamik autot igapäevatöös (87%), eraisikud kasutavad autot valdavalt tööle ja töölt koju sõitmiseks (76%).

Veerand elektriauto kasutajatest sõidab autoga iga päev ning 2/3 kas iga päev või peaaegu iga päev.

Uuringu viis KredExi tellimusel läbi Faktum-Ariko. Uuringule vastas 441 elektriauto kasutajat.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077