Autor: Romet Kreek • 17. aprill 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Soomes sama suur automüügi kukkumine kui Küprosel

Euroopa automüük teeb vähikäiku. Suurim langus oli Küprosel, Soome jäi sellest maha ülivähe. Ka Saksamaa autoturg on läinud vabalangusesse.

Euroopa Liidus kukkus automüük märtsis aastaga 10,2%. Küprosel kukkus automüük 58,9%. Soomes vähenes automüük 58,6%. Üle 20% on kukkunud ka automüük Rumeenias (-32,2%), Hollandis (-31,4%) ja Rootsis (-21,2%).

Eestis kasvas automüük 3,0%, 1612 sõiduautoni. Lätis vähenes automüük 8,4% ja Leedus 4,8%.

Suurbritannia autoturg kasvas märtsis 5,9%, kuid Itaalias langes 4,9%, Hispaanias 13,9%, Prantsusmaa 16,2% ja Saksamaa 17,1%.

Euroopa autotootjate assotsiatsiooni andmetel registreeriti läinud kuul Euroopas 1,35 miljonit sõidukit. Esimese kvartali automüük kahanes 9,7%, 3,1 miljonile. Euroopa automüük langes järjest 18. kuud.

"Lääne-Euroopa autoturg on teel 1993. tasemele ja Saksamaa autoturg näib olevat vabalanguses," ütles Sanford C. Bernsteini analüütik Max Warburton. "Kuigi Saksmaal ei ole kasumlikkus ühiku kohta nii kõrgel kui Hiinas, on see siiski Saksamaa autotootjate kasumitele kriitilise tähtsusega ning praegune trend on väga häiriv."

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077