Autor: Kristi Malmberg • 22. märts 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Vaidlustuskomisjon tagastas Stadleri kaebuse

Eile tegi riigihangete vaidlustuskomisjon otsuse, millega jättis läbi vaatamata ja tagastas Stadler Bussnang AG (Stadler) kaebuse trammihanke asjas Construcciones y Auxiliar de Ferrocarri (CAF) pakkumuse vastavaks ja edukaks tunnistamise otsusele. Kaebuses taotleti ka hankelepingu kehtetuse tuvastamist.

10 päeva jooksul on võimalik asjas edasi kaevata Tallinna Halduskohtusse, seejärel Tallinna Ringkonnakohtule ja siis Riigikohtule, teatas advokaadibüroo LEXTAL. Linnatranspordi AS esindaja hankemenetluses oli advokaadibüroo LEXTAL vandeadvokaat Alar Urm.

Uus trammivaidlus ei muuda fakti, et juba sõlmitud hankelepingu alusel on CAF asunud tramme tootma, esimene uus tramm on kohal 2014 aasta novembris, samaks ajaks on tehtud ka 4 trammiliini infrastruktuuri remont.

Eelnevas trammide kohtuvaidluses kasutas Stadler võimalust taotleda esialgset õiguskaitset. Kuigi Stadleril olnuks võimalust taotleda ka hankemenetluse peatamist või keeldu teha hankemenetluse järgnevaid otsuseid taotleti vaid keeldu hankelepingu sõlmimiseks. Seda keeldu lühiajaliselt kohaldatigi kuid siiski võis hankemenetlus jätkuda.

Kogu vaidluse kestel kinnitas Stadler, et tema pakutavad trammid on vastavad ja hankija eksib, et Stadleri pakutud trammil on probleem uste arvu, sobimatu aku, reisijateruumis puuduva kliimaseadme ja piisavalt läbiproovimata energiasalvestusseadmega. Selle vaidluse lahendas lõplikult 6. märtsil tehtud  Riigikohtu otsus asja mitte menetleda.

 

 

 

Jaga lugu
Logistikauudised.ee toetajad:
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077