Autor: Ave Lepik • 27. veebruar 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eesti kirjutas alla Euroopa-Aasia raudteetranspordi ühisdeklaratsioonile

Välisminister Urmas Paet kirjutas Genfis alla ÜRO Euroopa majanduskomisjoni ühisdeklaratsioonile, mis edendab Euroopa-Aasia raudteetransporti ja ühtlustab raudteevõrku.

Paeti sõnul on ülemaailmsed reeglid kehtestatud nii õhu-, mere-, maanteetranspordi kui siseveekogude kohta, kuid seni puuduvad raudteetranspordi sätted.

„Seetõttu ongi ÜRO Euroopa majanduskomisjon otsustanud liikuda raudtee seadusandluse rahvusvahelise ühtlustamise suunas, leppides kokku üldtingimused ning liikudes edasi rahvusvahelise raudteetranspordi mudelmääratluseni,“ lausus Paet. „Lõppeesmärk on jõuda rahvusvahelise raudteetranspordikonventsiooni sõlmimiseni.“

Raudteeseadusandluse ühtlustamise vajadus on tekkinud seoses kaubamahtude olulise kasvuga viimastel aastakümnetel. Samal ajal on valminud mitmed olulised raudteeprojektid, näiteks uued raudteeliinid ja piiriületuskohad Hiina, Kasahstani ja Mongoolia vahel, Marmaray tunnel Bosporuse väina all ja raudteeühendus Iraani ja Pakistani vahel, mis on aidanud ühendada Lõuna-Aasiat Euroopaga.

 

Jaga lugu
Logistikauudised.ee toetajad:
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077