Autor: Tanel Raig • 28. jaanuar 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Lennujaama töötajad: lendude turvalisus võib sattuda löögi alla

Transpordi Ametiühingu lennundussektsioon pöördus märgukirjaga Lennuameti poole, et selgitada välja, millist mõju lennuliikluse ohutusele omab AS Tallinn Airport GH ulatuslik töötajate koondamine.

AS Tallinn Airport GH otsustas alates 18. veebruarist koondada kõik 15 lendudele lastikontrolli teostavat töötajat ning luua asemele vaid kuus vastavat ametikohta. Täna seda tööd tegevate inimeste hinnangul ei ole vähenenud koosseisuga võimalik enam lennuohutust tagada.

Samuti koondatakse kuus väravateenindaja ametikohta, kuid teadaolevalt ei suuda olemasolev 29-liikmeline personal praegugi nõuetekohast väravateenindust pakkuda, kuna lennukompaniid eeldavad kahe väravateenindaja olemasolu ja vähemalt 40 minutit aega lennu teenindamiseks, teatas Transpordi Ametühing.

Lennuametile saadetud märgukirjaga taotleb Transpordi Ametiühing Tallinna Lennujaama restruktureerimise ja koondamise peatamist kuni täiendavate asjaolude selgumiseni ning lennuohutust puudutavate probleemide lahendamiseni.

Jaga lugu
Logistikauudised.ee toetajad:
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077