Tanel Raig • 28. jaanuar 2013
Jaga lugu:

Lennujaama töötajad: lendude turvalisus võib sattuda löögi alla

Transpordi Ametiühingu lennundussektsioon pöördus märgukirjaga Lennuameti poole, et selgitada välja, millist mõju lennuliikluse ohutusele omab AS Tallinn Airport GH ulatuslik töötajate koondamine.

AS Tallinn Airport GH otsustas alates 18. veebruarist koondada kõik 15 lendudele lastikontrolli teostavat töötajat ning luua asemele vaid kuus vastavat ametikohta. Täna seda tööd tegevate inimeste hinnangul ei ole vähenenud koosseisuga võimalik enam lennuohutust tagada.

Samuti koondatakse kuus väravateenindaja ametikohta, kuid teadaolevalt ei suuda olemasolev 29-liikmeline personal praegugi nõuetekohast väravateenindust pakkuda, kuna lennukompaniid eeldavad kahe väravateenindaja olemasolu ja vähemalt 40 minutit aega lennu teenindamiseks, teatas Transpordi Ametühing.

Lennuametile saadetud märgukirjaga taotleb Transpordi Ametiühing Tallinna Lennujaama restruktureerimise ja koondamise peatamist kuni täiendavate asjaolude selgumiseni ning lennuohutust puudutavate probleemide lahendamiseni.

Jaga lugu:
LOGISTIKA UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad logistikauudised igal nädalal enda postkasti.

Logistikauudised.ee toetajad:

Enimloetud
Tõnu Tramm
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80tonu@logistikauudised.ee
Roberta Lupp
Roberta LuppLogistikauudised.ee sündmusedTel: 5331 0510roberta.lupp@aripaev.ee
Lilia Roos
Lilia RoosReklaami projektijuhtTel: 585 485 10lilia.roos@aripaev.ee