Autor: Sirje Rank • 28. jaanuar 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Finnairi juht vahetab firmat

Pea kolm aastat Finnairi juhtinud Mika Vehviläinen lahkub lennufirmast ja hakkab juhtima Cargoteci.

Vehviläinen alustab Cargoteci juhina 1. märtsist aastapalgaga 600 000 eurot, teatas metallkonstruktsioonide tootja.

„Viimase kolme aasta jooksul oleme suutnud ellu viia rea muutusi, neist mitmed rasked, et parandada Finnairi konkurentsivõimet,“ võttis Vehviläinen kokku Finnairis tehtu. „Firma on teel positiivse tulemuse suunas ja me oleme paremas positsioonis sellise Finnairi kujundamisel, mida eeldavad eesootavad suured investeeringud,“ vahendas agentuur Bloomberg.

Cargotec on uut juhti otsinud mullu oktoobrist, mil tegevjuht Mikael Mäkinen firma sees ametit vahetas. Vehviläineni Finnairist lahkumisest kirjutas Soome väljaanne Talouselämä juba 15. jaanuaril, mille järel nii Cargotec kui Finnair infot eitasid.

1992. aastast on Vehviläinen töötanud ka Nokias mitmel juhtival kohal. Enne Finnairi tööle asumist oli ta Nokia Siemens Networksi juht.

Finnair nimetas ajutiselt firmat juhtima Ville Iho, alustades uue tegevjuhi otsinguid.

Logistikauudised.ee toetajad:
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077