Autor: Tanel Raig • 22. jaanuar 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Veondus- ja laondusettevõtete maksuvõlad kasvavad kiiresti

ASi Krediidiinfo uuringu järgi kasvasid 2012. aasta teises pooles veondus- ja laondusettevõtete maksuvõlad 49,2% võrreldes aasta varasema sama perioodiga.

Veondus- ja laondussektorist kasvasid maksuvõlad rohkem vaid finants- ja kindlustussektoris (kasv 75,4%) ja teenindavates sektorites (kasv 49,4%). Samas ei ole veondussektori maksuvõlgade kasvu taga võlgades olevate ettevõtete hulga suurenemine. Nende hulk jäi eelmise aasta teises pooles samale tasemele kui oli 2011. aasta teises pooles. Mõlemal aastal oli veondus- ja laondussektoris 445 maksuvõlgadega ettevõtet. Seega on suurenenud üksikettevõtete võlad riigile.

Tänavu jaanuaris andis Krediidiinfo negatiivse reitingu 18,6%-le veondus- ja laondussektori ettevõtetest. See tulemus on parem, kui erinevates ettevõtlussektorites keskmiselt. Negatiivse reitinguga ettevõtete hulk kõikidest ettevõtetest kokku on 19,1%.

Logistikauudised.ee toetajad:
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077