Autor: Silvia Kruusmaa • 7. mai 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tallinna veetakso alustab mai keskpaigas

Ilmselt mai keskpaigast sõitma hakkava kaatriga pääseb ka Lennusadamasse allveelaev Lembitut uudistama. Taksoliini hakkab suure tõenäosusega vedama OÜ Spinnaker, kes seni Merepäevade ajal huvilisi ühest Tallinna sadamast teise sõidutanud on.

"Meie soov on, et kunagine laevaliin taastuks," rääkis OÜ Spinnaker projektijuht Merike Reede ajalehele Pealinn. "Paljudes Euroopa merelinnades on ju veebussid olemas, näiteks Amsterdamis või Peterburi kanalitel."

Reede sõnul mahutab Tallinnas reisijaid vedama hakkav lahtine kaater üle kümne inimese.

Tallinna transpordiameti juhataja asetäitja Tiit Siimoni sõnul on praegu plaanis paar edasi-tagasi reisi päevas, kuid kui huvilisi jätkub, võib sõidugraafik tiheneda. Võimalikud peatused asuvad Peetri ehk Noblessneri sadamas, Lennusadamas, Vanasadamas, Pirita TOP-i juures ja Miiduranna sadamas.

Viimsi viimase randumispunkti suhtes läbirääkimised veel käivad. "Esialgu on Viimsi poolsaarel viimaseks randumiskohaks Miiduranna, kuid kohalikud on arvanud, et liin võiks pikeneda vabaõhumuuseumini," ütles Siimon.

Siimoni sõnul vajab aga randumispaiga rajamine Viimsi vabaõhumuuseumi juurde veel eeltööd. "Esialgu jääb Viimsi suunal lõppsadamaks siiski Miiduranna," selgitas ta. "Liini pikendamine vabaõhumuuseumi juurde ja ujuvkai paigaldamine sildumiseks nõuab täiendavaid uuringuid."

Konkursi suviseks reisijateveoks kuulutasid Tallinn ja Viimsi üheskoos välja märtsis. Algul oli kavas veetakso käima panna juba 1. maist, kuid külmad ilmad lükkasid seda paari nädala võrra edasi. Liinileping on veel sõlmimisel, aga eeldatavasti sõidab kaater septembri lõpuni.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077