Autor: Tanel Raig • 19. aprill 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Viljandi rong seljatas reisijate arvult Tartu liini

Edelaraudteega sõtis esimeses kvartalis kõige enam reisijaid Tallinn-Türi-Viljandi liinil, mida läbis 150 061 reisijat, ehk üle 32 000 reisija enam kui Tallinn-Tartu liinil.

Tallinn-Türi-Viljandi liinil kasvas esimeses kvartalis reisijate arv võrreldes aasta tagause perioodiga 5,2%. Viljandi liinile järgnesid populaarsuselt -Tartu ning Tallinn-Narva suunad, kus sõitis vastavalt 117 185 ning 44 852 reisijat. Kasv eelmise aastaga võrreldes oli 9,3% ning 7,1%. Kokku sõitis Edelaraudtee rongidega esimeses kvartalis 433 146 reisijat, mis on eelmise aasta sama perioodiga võrreldes 5,8% enam.

Edelaraudtee müügijuhi Annemari Oherdi hinnangul on ettevõte eelmise aastaga võrreldes suutnud osutada kvaliteetsemat teenust. „Teenuse kvaliteedile avaldas positiivset mõju mullusest soodsamad ilmastikuolud, millest tingituna vähenes hilinemiste arv,“ selgitas Oherdi.

Teise reisijate arvu kasvu mõjurina nimetas Oherdi pileti hinda, mis on püsinud eelmise aastaga võrreldes samal tasemel. „Olukorras, kus bensiini hind on pidevalt tõusnud, langetavad inimesed tõenäoliselt üha sagedamini oma valiku kohati juba oluliselt soodsama ühistranspordi kasuks,“ rääkis Oherd.

Tippaegade koormuse hajutamiseks rentis ettevõte märtsis Lätist lisavaguni, mis sõidab Tallinn-Tartu kiirrongi koosseisus reedel ja pühapäeval ning esmaspäeval hommikuse reisiga Tartust Tallinnasse.

Annemari Oherdi sõnul suutis Edelaraudtee reisijate arv esimeses  kvartalis kasvatada vaatamata märtsis toimunud streigile. „Sellegipoolest mõjutas streik olulisel määral reisijate arvu, mis võinuks olla veelgi suurem. Reisi päeval sõitsid rongid praktiliselt tühjalt ning sõitjaid oli tavapärasest vähem läbivalt kogu streiginädala lõikes,“ sõnas Oherd.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077