Autor: Indrek Kald • 23. veebruar 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Estonian Air sai oma esimese Embraeri

Eile maandus Tallinna lennujaamas esimene 76kohaline reisilennuk Embraer 170, mis on liisitud lennufirmalt Finnair. See on esimene lennuk, mille kere kannab Estonian Airi uut kujundust.

Estonian Air liisib Finnairilt ühtekokku neli Embraeri E-Jet-tüüpi lennukit. Esimene Embraer alustab regulaarlende juba mõne päeva pärast. Ülejäänud kolm reisilennukit jõuavad Eestisse lähinädalate jooksul, teatas lennufirma.

Estonian Air valis Embraeri E-Jet-tüüpi lennukid oma pikaajalise strateegia elluviimiseks. Brasiilia Embraer on suurim regionaallennukeid tootev ettevõte.

Estonian Airi hinnangul vajab lennufirma ühtekokku 12 Embraeri E-Jet-tüüpi lennukit, mis aitavad lennufirmal tihendada lennugraafikut olemasolevatel liinidel, lisada uusi sihtkohti ja lennata vähemalt kaks korda päevas Euroopa tähtsamatesse linnadesse.

Ettevõte peab hetkel läbirääkimisi lennukitootja ja liisingufirmadega ülejäänud kaheksa lennuki tarnetingimustes ja -aegades. Lennukiparki hakkavad tulevikus kuuluma mudelid E-175 ja E-190, milles on vastavalt 88 ja 112 istekohta. Ülejäänud kaheksa lennukit plaanitakse Eestisse tuua ajavahemikus 2013–15.

Estonian Air on rahvuslik lennufirma, kes pakub otselende Tallinnast Euroopa linnadesse. Estonian Air on suurim vedaja Tallinna lennujaamas. Estonian Air pakub otselende 24 sihtkohta Euroopas, Skandinaavias ja SRÜ riikides.

Estonian Air keskendub lennuühenduste parandamisele Eesti ja muu maailma vahel eesmärgiga tõsta oma konkurentsivõimet laia lennuvõrgustikuga regionaalse lennufirmana.

Estonian Air avab selle aasta kevadel mitu uut lennuliini, sh Helsingi, Riia, Jyväskylä, Hannover, Viin, Veneetsia, Joensuu, Kajaani ja Tbilisi. Estonian Air suurendas märgatavalt lennusagedusi Amsterdami, Brüsselisse, Kopenhaagenisse, Stockholmi, Vilniusesse, Moskvasse ja Peterburi.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077