Autor: Indrek Kald • 22. veebruar 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Air Berlin võib alustada lende Tallinnast Berliini ja Düsseldorfi

Saksamaa suuruselt teine lennufirma Air Berlin võib alustada lende Tallinnast Berliini ja Düsseldorfi.

Tallinna lennujaama Wikipedia lehel on kirjas, et Air Berlin alustab otselende Berliini uude Brandenburgi lennujaama 3. juunil. Samas Düsseldorfi-liin käivitub juba 2. aprillist. Air Berlini kodulehel sellekohast infot veel pole.

Õhtulehe teatel lükkas Air Berlini pressiesindaja uudise ümber. Samas kirjutas Eesti Päevaleht juba mullu septembris, et Tallinna lennujaam peab Air Berliniga läbirääkimisi suvest Berliini-liini avamiseks.

Varem on Tallinnast Berliini lennanud nii Estonian Air kui ka easyJet, ent praegu linnade vahel otselennuühendus puudub. Düsseldorfi pealennujaama pole seni Tallinnast lende olnud. Ryanair lendab Weeze lennuväljale, mis on Düsseldorfist 70 km kaugusel, Hollandi piiri ääres.

Air Berlin on Lufthansa järel Saksamaa suuruselt teine lennufirma ja Euroopa kuues lennufirma. Air Berlin opereerib ulatuslikku keskmist-odavahinnalist võrgustikku, mille alla kuuluvad puhkusesihtkohad Vahemere piirkonnas, Kanaari saartel ja Põhja-Aafrikas ning kaugsihtkohad Kagu-Aasias, Kariibidel ja Põhja- ning Lõuna-Ameerikas.

Air Berlinil on 151 lennukit ning 163 sihtkohta. Tänavu märtsis liitub Air Berlin ka lennundusalliansiga Oneworld. Eelmisel aastal vedas Air Berlin enam kui 33 miljonit reisijat.

Berliinist 18 kilomeetrit lõunapool asuv Brandenburg on linna uus lennujaam, mis avatakse 3. juunil. Seoses uue lennuvälja rajamisega on suletud või sulgemisel kolm senist Berliini õhuväravat: Tempelhof, Tegel ja Schönefeld. Uus lennujaam on valmis teenindama aastas 30–50 miljonit reisijat.

Suvel avatava Brandenburgi lennujaama põhivedajateks saavad Air Berlin, Lufthansa, Easyjet, Germania ja Germanwings. Neist kaks esimest hõivavad kumbki 30% lendudest. Berliini uus lennujaam hakkab olema reisijate arvult kolmas Saksamaal ning 13. Euroopas.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077