Autor: Tanel Raig • 17. jaanuar 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Riik kaalub Tallinna–Riia rongiliini doteerimist

Nelja ja poole tunniga Tallinnast Tartu kaudu Riiga sõitev rong võib loota riigi toetusele, kirjutab Eesti Päevaleht.

Juhan Partsi juhitava majandusministeeriumi tellimusel Tartu uurimisfirma Positum veebruariks koostatav uurimus hindab nii Riia kui ka Peterburi raudteeliini tasuvust.

Riia rong võiks kahe pealinna vahelise lõigu läbida isegi raudtee Eesti-poolse lõigu praeguse seisukorra juures nelja ja poole tunniga, lätlased aga peaksid majandusministeeriumi hinnangul sellise kiiruse nimel oma lõiku natuke parandama.

Riigile kuuluv Elektriraudtee juba kaalub Riia rongiliini avamist. „Meie hangitav reisirongipark on küll mõeldud riigisisesteks vedudeks, ent riigi huvi olemasolu korral on võimalik seda rakendada ka näiteks Tallinna-Riia liinil,” ütles Elektriraudtee müügijuht Norbert Kaareste.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077