Autor: Jaana Pikalev • 16. detsember 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Soomlased käisid sadamates taas maad kuulamas

Tänavu juba neljandat korda korraldas logistikaklaster Soome suursaatkonna, EASi, majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi ning välisministeeriumiga Eestisse investeerimisest huvitatud soome ettevõtjatele seminari, kus tutvustati Eesti tööstusparkide ja sadamate võimalusi.

15. detsembril toimunud seminar ja õppereis, mille käigus külastati Paldiski ja Muuga sadamaid, Paldiski ja Keila tööstusparke ning Vana-Narva maantee logistikaparki, on Eesti logistikaklastri järgmine samm välisinvesteeringute kaasamise kavas, mille tulemusena soovitakse luua Eestisse 1000 uut töökohta vähemalt 50 000 eurose lisandväärtusega töötaja kohta.

Klastri arendusjuhi Illimar Pauli sõnul pakuks soome ettevõtete tootmise osaline siirdamine Eestisse neile arvestatavaid võimalusi konkurentsivõime kasvatamiseks. „Säilitades ja kasvatades klientidele lubatud tarnekindlust ja -kiirust ning paidlikkust, on Eestis tootmise abil võimalik alandada kogukulusid ja kasvatada varade tootlust,“ sõnas Paul.

Seminaril esinesid Eesti investeerimiskliimat ja majandust puudutavate ettekannetega Raul Allikivi majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumist, Kristiina Omri välisministeeriumist, Eva Maran Kaubandus-Tööstuskojast, Valdar Liive EASist ning erinevate ettevõtete esindajad.

Jaga lugu
Logistikauudised.ee toetajad:
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077