Autor: Jaana Pikalev • 13. detsember 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Lufthansa hakkab kaks korda päevas lendama liinil Tallinn-München

Lufthansa lisas 2012. aasta suvises lennuplaanis olemasolevale lennule veel ühe väljumise Tallinnast Münchenisse

Kahe linna vahel hakkab kaks korda päevas lendama kõige moodsam lühimaalendude lennuk Embraer 195. Esimene uus lend (LH2437) stardib Tallinnast 25. märtsil 2012 kell 13.25, lisandudes juba käigusolevale lennule (LH2435), mis lahkub Eesti pealinnast igal hommikul kell 06.45.

„Järgmisel aastal saavad meie kliendid lennata veelgi paindlikumalt ning nii puhkuse- kui tööreiside planeerimine muutub praegusest mugavamaks,“ märkis Lufthansa Põhjamaade, Soome ja Balti riikide üksuse tegevdirektor Harro Julius Petersen. „Tänu lisanduvatele Tallinna ja Müncheni vahelistele lendudele saab Lufthansa pakkuda Eesti ja teiste Balti riikide reisijatele parimat lennuühendust enam kui 200 sihtkohaga rohkem kui 80 riigis, sest nüüd väljub Saksamaale – kust saab soovi korral edasi lennata – hommikune, keskpäevane ja õhtune lend.“

 Lisanduvad lennud on märk Lufthansa tugevatest sidemetest Eesti reisijatega, sest järgmisel aastal tähistab lennufirma Eestiga lennuühenduse alustamise 20. aastapäeva. Esimene Lufthansa lend maandus Tallinnas 29. märtsil 1992. Tookord lendas Boeing 737 kolm korda nädalas Frankfurdist Tallinnasse ja seejärel Minski kaudu tagasi Saksamaale. Tallinn oli üks esimesi pealinnasid, millega Lufthansa otsustas 1990. aastatel Ida-Euroopasse laienemisel lennuühendust alustada. Lennud Frankfurti toimuvad praegu igal õhtul lennukiga Airbus A320.

„Vaadates tagasi kahele edukale aastakümnele, avaldab meile muljet reisijate arvu tohutu kasv. Praeguse seisuga on 2011 olnud Lufthansa jaoks Eestis ja teistes Balti riikides kõige edukam aasta. Lennureisijate arv on taas kord suurenenud ja seda isegi võrreldes väga eduka 2010. aastaga, kui meiega Tallinnasse ja Tallinnast lendajate arv ületas esmakordselt 100 000 piiri,“ lisas Soome ja Balti riikide üksuse direktor Marek Kuchta. „Meie uued lennud annavad tunnistust keskendumisest Eesti lennuturule. Peale selle teeme tihedat koostööd kõigi turupartneritega, et säilitada Tallinnast väljuvate lendude rekordiliselt kõrge täituvus 80%, mis meil õnnestus sel aastal saavutada.“

 

Jaga lugu
Logistikauudised.ee toetajad:
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077