Autor: Jaana Pikalev • 7. detsember 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Estonian Airi reisijate arv kasvas novembris pea 30%

Novembris reisis Tallinnast Estonian Airiga 50 287 reisijat, mis on 28,7 % rohkem kui eelmise aasta novembris, neist regulaarlendudel 49 531 reisijat, mis on 27,7% rohkem kui eelmise aasta novembris.

Estonian Air saavutas võrreldes eelmiste aastatega novembrikuu suurima lennukite täitumuse.

Käesoleva aasta esimesel üheteistkümnel kuul reisis Tallinnast Estonian Airiga ühtekokku 633 433 reisijat, mis 17,4% rohkem, võrreldes eelmise aasta sama perioodiga, neist regulaarlendudel 561 015 reisijat, mis on 15% rohkem, võrreldes eelmise aasta sama perioodiga.

"Käesoleva aasta sügisel suurendas Estonian Air lendude arvu mitmel liinil, näiteks Amsterdami, Moskva, Kiievi, Kopenhaageni liinil, mis on aidanud kaasa nõudluse kasvule,“ lausus Rauno Parras, Estonian Airi kommertsjuht. "Lisaks suurepärasele reisijate arvu kasvule saavutas Estonian Air kõigi aegade kõrgeima lennukite täitumuse novembrikuus - 62,2%. Need positiivsed tulemused saavutati tänu uutele ja efektiivsele lennukitele, transiitreisijate osakaalu suurenemisele ja atraktiivsetele hindadele, mis kõik on aidanud tõsta lennusagedusi olulistesse sihtkohtadesse,“ lisas Parras.

Esimesel üheteistkümnel kuul toimus 10 808 lendu, mis on 10% rohkem kui eelmise aasta samal perioodil. Novembris toimus 993 lendu, mis on 11,5% rohkem kui eelmise aasta samal perioodil.

Esimesel üheteistkümnel kuul oli Estonian Airi lendude regulaarsus ehk toimumise protsent 99,1% ja lendude punktuaalsus ehk väljumise täpsus (15 minutit) 91%. Novembris olid vastavad numbrid 99,4% ja 92,7%. Nende näitajate poolest kuulub Estonian Air jätkuvalt maailma täpseimate lennufirmade hulka.

 

Jaga lugu
Logistikauudised.ee toetajad:
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077