Autor: Jaana Pikalev • 1. detsember 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Riik lahutab Eesti Raudtee kaheks

Valitsus andis neljapäeval majandus- ja kommunikatsiooniminister Juhan Partsile volituse otsustada Eesti Raudtee jagunemine kaheks eraldiseisvaks ettevõtteks.

Ettevõtte jagunemine tuleneb eelkõige Euroopa Komisjoni nõudest eraldada taristu majandamine ja kaubaveod, et oleks tagatud raudtee-ettevõtete läbipaistvus ja sõltumatus.

Jagunemine toimub jaotumise teel, mille tulemusena antakse kogu ettevõtte vara koos kõigi õiguste ja kohustustega üle kahele äriühingule – AS-ile EVR Infra ja AS-ile EVR Cargo. Ühinemine tuleb lõpuni viia 2012. aasta lõpuks.  EVR Infra võtab hiljem omale ajaloolise ärinime AS Eesti Raudtee.

Valitsus otsustas Eesti Raudtee jagunemise tänavu 14. juulil. Mõlema ettevõtte ainuaktsionäriks saab pärast jagunemist Eesti riik.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077