Autor: Alyona Stadnik • 3. november 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Vastastikune kiusamine BLRTs

Baltimaade suurima tööstuskontserni BLRT omanike tüli lahvatas uue leegiga. Väikeosanikud esitasid aktsionäride üldkoosolekul ettevõtte kohta 68 küsimust, ent tänu firma juhtkonna vastumeetmetele jõuti vastata vaid esimesele.

"Davaite, ei hakka vaidlema ja lõpetame koosoleku ära," ütleb teisipäeva õhtul BLRT Grupi jurist Anton Filjajev kulmu kortsutades ja vaatab seinal olevat kella. See näitab üheksa õhtul. Kolm tundi tagasi algas aktsionäride erakorraline koosolek, mille lõppedes kinnitavad firma juhi ja suuromaniku Fjodor Bermaniga tülis olevad väikeaktsionäride esindajad, et omanikevaheline vaidlus jätkub kohtus.

Filjajev on vaatamata osasid aktsionäre esindavate advokaatide protestidele suutnud saavutada Bermani tahtmise ja suuromanikuga dividendide maksmise pärast paar aastat tagasi tülli pööranud väikeaktsionärid peavad pettunult Kopli poolsaarel asuvast tööstushiiu peahoonest koju sõitma.

Koosolekul Berman ei osale. Kontrollides 53% ettevõttest, teab ta juba enne algust väga hästi, millega see õhtune närviline koosviibimine lõppeb.

Temaga opositsioonis olevad aktsionärid esitasid juhtkonnale 68 küsimust ning nõudsid neile vastamiseks erakorralist aktsionäride koosolekut. Bermani toetajad on põhjalikult valmistunud. Nimelt kulub koosoleku esimesed poolteist tundi ühe vähetähtsa põhikirjamuudatuse tegemisele ning kuue ja üheksa kuu majandustulemuste tutvustamisele.

68 küsimusele vastamiseks käivitatakse BLRT tegevust tutvustav slaidišõu. Kell üheksa saab koosoleku aeg läbi ja ükski Bermani vastasleeri esitatud küsimus vastust ei saa. Esimesele küsimusele BLRT tegevuse ja eesmärkide kohta vastamiseks mõeldud 350 slaidist on jõutud vaadata ära 177. Slaide on tuimalt ning automaatselt näidatud poolteist tundi paralleelselt kahes keeles.

Pikemalt loe tänasest Äripäevast. Vajadusel osta päevapilet või telli leht.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077