Jaana Pikalev • 1. november 2011
Jaga lugu:

Laar ja Parts arutasid riigisadamate ühendamist

Kaitseminister Mart Laar ning majandus- ja kommunikatsiooniminister Juhan Parts külastasid täna Miinisadamat ja Hundipea sadamat, et arutada erinevate riigisadamate koondamist ühte sadamasse.

Laar ja Parts tutvusid nii mereväe Miinisadamas kui ka Veeteede ameti Hundipea sadamates olevate hoonete ja kaidega ning arutasid sadamarajatiste võimalikku ühist kasutamist.

Kaitseministeeriumi juhtimisel analüüsivad siseministeerium ning majandus- ja kommunikatsiooniministeerium praegu võimalusi, kuidas koondada tulevikus ühte riigisadamasse kokku mereväe ning politsei- ja piirivalveameti laevad ja kaldabaasid ning tihendada koostööd Miinisadama ja Hundipea sadama vahel. Analüüs valmib 2011. aasta lõpuks, misjärel esitatakse vastavad ettepanekud vabariigi valitsusele otsustamiseks. 

Kaitseminister Laari sõnul ei ole Eesti-suurusel väikeriigil mõistlik arendada kolme paralleelset riigile kuuluvat sadamat ning tulevikus võiksid nii merevägi, piirivalve kui ka veeteede amet paikneda ühises riigisadamas. „Ühise taristu arendamine säästaks maksumaksja raha ning betooni asemel saaksime rohkem investeerida inimestesse ja sisulistesse võimetesse,“ ütles Laar.

Majandusminister Partsi sõnul on veeteede ameti ja mereväe vahel juba täna tihe koostöö ning üksteise laevad kasutavad vajadusel mõlema asutuse sadamakaisid. „See on hea näide riiklikust ja säästlikust mõtlemisest ning sadamate ühendamine oleks eeskujuks ka teistele riigiasutustele,“ ütles Parts.

Jaga lugu:
LOGISTIKA UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad logistikauudised igal nädalal enda postkasti.

Logistikauudised.ee toetajad:

Enimloetud
Tõnu Tramm
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80tonu@logistikauudised.ee
Lilia Roos
Lilia RoosReklaami projektijuhtTel: 585 485 10lilia.roos@aripaev.ee