Autor: Raivo Sormunen • 18. oktoober 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tallink teenis suvel rekordilise kvartalikasumi

Tallink Grupp teenis juunist augustini kestnud kvartalis 54 miljoni eurose puhaskasumi (0,08 eurot aktsia kohta), mida on 27% enam kui möödunud aastal. Tegemist on laevanduskontserni viimase nelja aasta suurima kvartalikasumiga.

Kokku ulatus Tallinki käive augustis lõppenud kvartalis 295,9 miljoni euroni, mida on 8,7% enam kui aasta eest.

Mõlema numbriga ületati veidi LHV Panga prognoosi, mis ootas 286 miljoni eurost käivet ja 52,5 miljoni eurost kasumit.

Sarnaselt eelnevatele kvartalitele avaldas Tallink Grupi kuludele suurimat mõju kütusekulude suurenemine johtuvalt kõrgematest kütusehindadest. Neljandas kvartalis suurenes kütusekulu võrreldes eelmise aastaga 7 miljoni euro võrra ehk 22%.2010/2011 majandusaasta 12 kuu arvestuses suurenes kütusekulu 28 miljoni euro võrra, mis on 26% suurem kui eelneval majandusaastal.

Vastavalt kontserni strateegiale jätkus laenude vähendamine. Neljanda kvartali lõpus 31. augustil 2011 oli kontserni 1 011 miljonit eurot intressikandvaid kohustusi, mis on 5% vähem kui aasta tagasi.

Kontserni neljanda kvartali tulemus vastas juhtkonna ootustele.

Juhtkonna hinnangul jätkub kontserni tulemuste paranemine 2010/2011 majandusaasta viimasel neljal kuul kuid reisijate arvu ning müügitulude kasv ei saa olema nii agressiivne kui 2010.a. sügisel. Tähelepanuta ei saa jätta majanduskeskkonna ebakindlust ja arenguid, mille võimalikku mõju Kontserni tegevusele ei oska hetkel hinnata. Jätkuvalt on kõrgetel tasemetel püsinud kütusehinnad, mis avaldavad mõju kulude suurenemisele. Samas on oodata positiivset mõju Soome-Saksa liini sulgemisest, mille varasem negatiivne tulemus asendub positiivse tulemusega laevade prahtimisest.

Jaga lugu
Logistikauudised.ee toetajad:
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077