Jaana Pikalev • 26. september 2011
Jaga lugu:

Kasumi teenimine osutus vedajatel käibe kasvust raskemaks

Kasumi teenimisega kõik ettevõtted eelmisel aastal nii hästi hakkama ei saanud kui käibe kasvatamisega.

Kui 112 autovedajate edetabelis olevast autotranspordifirmast suutsid eelmisel aastal käivet kasvatada 91, siis ärikasumi kergitamisega said hakkama vaid 69 ettevõtet. Samas tegid need, kes kasvatasid, seda jõudsalt - 50 suurema käibega autotranspordifirma kasum kasvas aastaga 84%.

Suurimate ärikasumite kergitajate seas oli taas Autologistika. Tõhusa panuse andis ka Jupiter Plus, kes tuli välja ülemöödunudaastasest kahjumist ja oli sellega autofirmade seas suurima kasumi kasvuga ettevõte. Jupiter Plusi kasum suurenes 971 000 euro võrra.

Majandusaruandes kirjutab ettevõte, et ettevõtte müügitulu kasvas peamiselt teenuste ekspordi suurenemise arvel. Suurim eksporditurg oli eelmisel aastal Venemaa. Müük sinna kasvas 2009. aasta 2,54 miljonilt eurolt 4,12 miljoni euroni.

Autovedajate kasumi kasvu viis enim alla EST-Trans Kaubaveod. Ettevõtte kasum vähenes eelmisel aastal 0,63 miljoni euro võrra. Ilmsesti oli see tingitud ettevõtte jaoks väga tormilistest sündmustest, millest väljumine nõudis suuri investeeringuid - kokku 0,63 miljonit eurot.

Jaga lugu:
Seotud lood
LOGISTIKA UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad logistikauudised igal nädalal enda postkasti.

Logistikauudised.ee toetajad:

Enimloetud
Tõnu Tramm
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80tonu@logistikauudised.ee
Lilia Roos
Lilia RoosReklaami projektijuhtTel: 585 485 10lilia.roos@aripaev.ee