Autor: Jaana Pikalev • 22. september 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Riigi suurim investeering on maanteede remont

Valitsus saatis riigikokku tuleva aasta riigieelarve seaduse eelnõu, milles ligikaudu 71 miljonit eurot läheb riigimaanteede remondiks.

Tuleval aastal kasvavad riiklikud investeeringud Eesti majandusse võrreldes tänavusega 9,4 protsenti 207 miljoni euroni.

Suurim osa investeeringutest ehk ligikaudu 71 miljonit eurot läheb riigimaanteede remondiks. Suurimad teeobjektid on  Aruvalla-Kose teelõik 26 ,4 miljonit, Pärnu ümbersõidu ehitamine 17,3 miljonit, Tallinna ringtee Väo-Saue teelõigu ehitus 15,3 miljonit, Tallinn-Narva maantee Valgejõe-Rõmeda teelõigu ehitus 11,44 miljonit ja Tartu läänepoolne ümbersõidu ehitamine 11,2 miljonit eurot.

Regionaalpoliitiliselt on oluline väikesaartele (Ruhnu, Abruka, Prangli, Kihnu, Vormsi) uute laevade soetamine, mis kokku lähevad maksma ligikaudu üheksa miljonit eurot. Kohalikud omavalitsused saavad tuleval aastal teede korrashoiuks 17,8 miljonit eurot, mis on üle viie miljoni euro võrra enam kui sel aastal. 

Transpordidotatsioonid moodustavad tuleval aastal üle 60 miljoni euro, mis on 2,4 miljonit enam kui sel aastal. Uuel aastal on tagatud reisijate liikumisvõimalused vähemalt tänavuses mahus.

2012. aastal eraldab riik ettevõtlustoetusi summas 51,8 miljonit eurot, mis on ligikaudu poole vähem kui sel aastal. Toetuste maht väheneb, kuna struktuurifondide raha on juba suures osas edukalt kasutatud. Järgmiste aastate prioriteetideks on stardi-, tootearendus- ja eksporditoetused.

Kokku on Majandus- ja Kommunikatsiooniministeeriumi valitsemisala kulude maht tuleval aastal 566 miljonit eurot, mis on kuus protsenti enam kui aasta varem. Välisabi maht on eelarves 255,5 miljonit eurot, mis on 9,5 protsenti enam kui sel aastal. Välisabi moodustab kokku 45 protsenti kogu eelarvest.

 

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077