Autor: Rivo Sarapik • 2. august 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Sakkov: Vene lennufirma alustamine on märgiline

ASi Tallinna Lennujaam juhatuse liikme Erik Sakkovi sõnul tähistab tänasest Tallinna-Moskva liinil lendav Venemaa lennufirma UTairi tulek märgilist sammu idasuunalise lennuvõrgustiku arendamisel.

"Kui enne 90ndaid aastaid oli Tallinna Lennujaama liinivõrgustik valdavalt idasuunaline, siis pärast peaasjalikult läänesuunaline. Loogika kohaselt peaks aga otselendude võrgustik Tallinna Lennujaamast katma võrdselt kõiki suundi,” ütles Sakkov.

Sakkovi kinnitusel on UTair esimene Tallinnas tegutsev Vene lennukompanii pärast 1996. aastat ja selle saabumine iseloomustab kahe riigi vaheliste majandus- ja turismialaste sidemete märkimisväärset paranemist. “Vene turistide arv kasvas tänavu esimeses kvartalis pea poole võrra ning riikidevahelist lennu- ja sõidugraafikut on täiendanud nii Estonian Air kui ka muud transpordiettevõtted,” ütles Sakkov ja lisas, et UTairi lennugraafik on Eesti ärireisijatele sobiv ning lennujaam loodab, et firma avab tulevikus liine ka teistesse Venemaa suurlinnadesse.

Eestlastel on praegu võimalik läbi Moskva Vnukovo lennuvälja UTairi ühtse piletiga edasi lennata nii tuntud kui ka eksootilistesse Venemaa linnadesse, näiteks Surguti, Tjumenisse, Ufasse, Samarasse, Kaasanisse, Permi, Mineralnõje Vodõ-sse, Nižnevartovskisse, Nojabrskisse, Sotši, Krasnodari ja Vladikavkazi.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077